POSLJEDNJI PLES

"Kad nam je Phil Jackson to objavio, svi smo se pitali koji mu je vrag"

Foto: Getty Images

STEVE KERR igrao je za Chicago Bullse tijekom drugog "three-peata", odnosno osvojio je naslove NBA prvaka od 1996. do 1998., a od 2014. je trener Golden State Warriorsa, s kojima je svih pet godina ušao u finale i osvojio tri prstena.

Baš kao Bullse u njihovoj posljednjoj šampionskoj sezoni, kamere su lani pratile i Warriorse zbog potencijalnog dokumentarca o mogućem "three-peatu", ali Kerr je otkrio da im nije želio omogućiti pristup kakav je TV-ekipi dao Phil Jackson za potrebe Posljednjeg plesa.

U jednom je podcastu Kerr govorio o iskustvima života pred kamerama u sezoni 1997./98.

"Prvih nekoliko mjeseci bilo je stvarno čudno, pogotovo zato što je Phil Jackson uvijek bio trener koju je svlačionicu smatrao svetom i nije dopuštao da bilo tko ulazi u nju. Dakle, u njoj smo uvijek imali privatnost, a onda nam je na početku sezone Jackson odjedanput rekao da će nas slijediti TV-ekipa. I svi smo pomislili: 'Što? Koji vrag?!'" ispričao je Kerr.

Ipak, kako je vrijeme odmicalo, svi su se naviknuli na novo društvo.

"Nakon nekog vremena su se nekako uklopili pa više nije bilo toliko napadno", rekao je trener Warriorsa.

Naposljetku se ispostavilo da kamere Bullsima nisu predstavljale preveliku distrakciju jer je sezona zaista završila trećim uzastopnim, a ukupno šestim naslovom Michaela Jordana  i Bullsa. Svijet je zauzvrat prije dva mjeseca dobio Posljednji ples, fantastičnu, zabavnu seriju koja je oduševila svijet, ali koju su mnogi kritizirali zbog iskrivljavanja istine, zbog čega se teško može nazvati dokumentarcem.

Poput Bullsa, i Warriorse su prošle sezone pratile kamere zbog zanimanja javnosti hoće li i oni osvojiti treći naslov zaredom i hoće li Kevin Durant ostati u klubu. Na njihovu žalost, ozljede i Toronto Raptorsi stali su im na kraj u finalu, a Durant je zatim prešao u Brooklyn Netse.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.