KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020.

Kako bi danas izgledalo finale Svjetskog prvenstva Hrvatske i Francuske?

Foto: EPA-EFE

OSAM mjeseci je prošlo od finala Svjetskog prvenstva Hrvatske i Francuske. Vjerojatno nam se dojmovi ni danas nisu slegli do kraja, a novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo već počinje.

Hrvatska kreće protiv Azerbajdžana i Mađarske, a svjetski prvaci imat će posla s Moldavcima i Islanđanima.

Francuska bi imala tek jednu promjenu

Didier Deschamps u daleko je komotnijoj situaciji nego Zlatko Dalić po pitanju igračkog kadra. U odnosu na sastav iz finala ruskog Mundijala, nedostaje mu tek lijevi bek Lucas Hernandez koji je ozlijeđen.

>>> Deschamps objavio prvi popis svjetskih prvaka u 2019. godini

Ostala desetorica su na raspolaganju, a izbornik Tricolora odradio je i osvježavanje momčadi pa su svoje mjesto među 23, barem privremeno, izgubili Thomas Lemar, Ousmane Dembele, Corentin Tolisso, Steven N'Zonzi, Adil Rami i Benjamin Mendy.

Tu su sada Lucas Digne, Laywin Kurzawa, Kurt Zouma, Tanguy Ndombele, Moussa Sissoko i Anthony Martial.

Složit ćemo se, tko god od nabrojanih igrača bio na popisu, Francuska je jednostavno presnažna u svakom pogledu. Šestorica novih gotovo i da se ne osjete u novom francuskom popisu.

Da se finale igra danas, Francuzi bi morali tek ubaciti Evertonovog Dignea na poziciju lijevog beka kao novog igrača u odnosu na Moskvu.

Lloris; Pavard, Varane, Umtiti, Digne; Pogba, Kante, Matuidi; Mbappé, Giroud, Griezmann

Hrvatska bi morala igrati s petoricom novih

Zlatko Dalić pak ima ozbiljnih problema oko slaganja cijelog rostera. U odnosu na Rusiju, Hrvatskoj s popisa fale Šime Vrsaljko, Ivan Strinić, Vedran Ćorluka, Tin Jedvaj, Marko Pjaca, Josip Pivarić i Danijel Subašić i Mario Mandžukić.

Subašić, Ćorluka i Mandžukić su se oprostili, ostatak nabrojanih igrača je ozlijeđen. Bolno zvuči spoznaja da je Daliću za Azere od četvorke iz obrane spreman samo Domagoj Vida budući da je Dejan Lovren suspendiran za tu utakmicu.

>>> Dalić objavio popis igrača za borbu za Euro. Petković dobio pretpoziv

Izbornik Hrvatske morao je kemijati oko popisa pa su nova imena u reprezentaciji u odnosu na Rusiju Simon Sluga, Antonio Milić, Borna Barišić, Marin Leovac, Karlo Bartolec, Mario Pašalić, Marko Rog, Nikola Vlašić, Josip Brekalo i Bruno Petković.

>>> ANKETA Hrvatska ima četiri problema, kako biste vi riješili Dalićeve dileme?

Čak desetoricu novih instalirao je silom prilika Dalić za početak novog kvalifikacijskog ciklusa i shodno tome početna postava za dva dana na Maksimiru vjerojatno će donijeti petoricu novih prvotimaca u odnosu na srpanjsko finale Svjetskog prvenstva u Moskvi.

Kalinić; Brekalo, Vida, Ćaleta-Car, Barišić; Rakitić, Brozović, Modrić; Rebić, Kramarić, Perišić

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.