Kako će Hajduk izgledati s Kleinheislerom?

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

LASZLO KLEINHEISLER (29) predstavljen je kao novi igrač Hajduka. Mađarski veznjak tako se vraća u hrvatski nogomet samo godinu dana nakon transfera iz Osijeka u Panathinaikos vrijednog pola milijuna eura. Kleinheisler se u Grčkoj nije naigrao pa će se u Hajduku pokušati vratiti u formu te samim tim i u mađarsku reprezentaciju uoči Eura.

A Kleinheisler u pravoj formi bio bi i od velike koristi Hajduku. Mađar je svojevremeno u dresu Osijeka bio jedan od najboljih veznjaka lige, a posebno se istaknuo u ofenzivnijoj ulozi u prvoj polovici prošle sezone. Tada je u 20 nastupa u svim natjecanjima zabio osam golova uz četiri asistencije.

Gdje će Kleinheisler igrati u Hajduku?

Za očekivati je da će Kleinheisler i u Hajduku imati popriličnu ofenzivnu ulogu. Jedna od pozicija na kojoj su Splićani najviše mijenjali jest ona lijevog krila, a upravo je na njoj Mađar igrao poprilično često u svojoj karijeri.

Kleinheisler nije klasično krilo i ne bi donio brzinu i prodornost, no već je i u Osijeku pokazao kako može biti jako koristan svojim ulascima u sredinu i izvlačenjem na udarac desnom nogom, što mu je jedna od najjačih karakteristika. Stoga bismo Kleinheislera najčešće mogli gledati upravo na lijevom krilu.

Ipak, polivalentnost mađarskog nogometaša daje Mislavu Karoglanu i druge opcije. Kleinheisler bez problema može zauzeti mjesto u veznom redu i tako, primjerice, omogućiti ofenzivniju ulogu Rokasu Pukštasu, koji je već znao igrati na desnom krilu. Isto tako, nije isključeno ni da Kleinheisler, recimo, ugrozi mjesto Filipa Krovinovića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.