Kanadski "ubojica" Banham: Došao sam zbog lude atmosfere i navijača

SPORTSKI hit godine u Zagrebu, Medveščak, tek što je ispao u polufinalu EBEL lige obznanio je da je u svoje redove iz ljubljanske Olimpije doveo Franka Banhama, 35-godišnje kanadsko krilo. Kanadski napadačkoji je do napuštanja "zmajčeka" bio na vrhu EBEL ljestvice s najviše bodova (62) i najviše postignutih golova (30). Naime, Banham je sedam kola prije kraja prvog dijela austrijske lige otišao iz Olimpije u švicarski drugoligaš Lausanne.

Banham je još 1993. draftiran za NHL od strane Washington Capitalsa, ali nikada nije zaigrao u današnjem klubu Aleksandra Ovečkina. Sreću je u najjačoj ligi svijeta potražio u dresu Anaheim Mighty Ducksa za koje je u 27 utakmica postigao upisao devet golova i dvije asistencije, dok za Phoenix Coyotes u pet nastupa nije zabio ni asistirao. Nakon kratkih epizoda u NHL-u, Banham je sreću poražio u Europi. U Finskoj je nastupao za Espoo Blues, Jokerit i SaiPa, a branio je i boje moskovskog Dinama, švicarskog Fribourga te švedskog Malmoa. U EBEL-u je nastupao za dva kluba, Red Bull i Olimpiju.

"Došao sam u Zagreb zbog lude atmosfere i navijača. Mogao sam igrati u jačoj ligi, ali mi se svidio Gojanovićev plan", rekao je na svom predstavljanju Banham koji je, kako je kazao predsjednik Medveščaka, potpisao ugovor na dvije plus jednu godinu, a po sezoni bi trebao zarađivati nešto manje od sto tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.