Kanaet: Ova je nagrada za mene veliko priznanje

OSAMNAESTOGODIŠNJI Medveščakovac Dominik Kanaet glasovima navijača iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske izabran je za najboljeg mladog igrača lige EBEL za veljaču 2010.

Sa 3.559 glasova od ukupno 8.331 mladi igrač KHL Medveščak Dominik Kanaet izabran je za najboljeg mladog igrača lige EBEL za mjesec veljaču. Drugoplasirani od šestorice nominiranih za Kanaetom zaostaje čak 1000 glasova što je jedna od najuvjerljivijih pobjeda u ovom izboru.

Ovom pobjedom Kanaet je ušao u izbor sedmorice mladih igrača od kojih će jedan biti izabran za najboljeg mladog igrača sezone 2009./2010. prema izboru fanova lige EBEL. Uz Kanaeta u izboru za igrača sezone su još i Fabian Weinhandl (rujan), Boštjan Goličić (listopad), Aleš Sila (studeni), Martin Schuming (prosinac), Žiga Pance (siječanj) i Markus Pirmann kao mladi igrač koji je dobio najviše glasova do sada.

Glasanje za najboljeg mladog igrača lige EBEL za sezonu 2009./10. traje od 21. do 28. ožujka 2010.

Dominik Kanaet u KHL Medveščak je stigao prije mjesec dana, a već je u svom prvom nastupu protiv slovenske Olimpije postigao dva pogotka. 18-godišnji je hokejaš posljednjih šest godina živio i trenirao u Slovačkom klubu Martin iz Dubnice. Mladi Kanaet i kolege iz hrvatske reprezentacije do 20 godina, na nedavno održanom SP-u u Poljskoj, osigurali su ostanak u Diviziji I, što je jedan od iznimnih uspjeha hrvatskog hokeja.

"Ova pobjeda za mene je veliko priznanje. Nadam se da ću igrama u polufinalu doigravanja još više pomoći klubu. Veselim se svakoj novoj pobjedi i iskreno se nadam kako ćemo nošeni ovakvim navijačima doći i do finala", izjavio je Dominik Kanaet.

Prva utakmica polufinala doigravanja lige EBEL igra se sutra (09.03.2010.) u Salzburgu, gdje će Medvjedi pokušati doći do ranog vodstva koje bi vodilo prema finalu. Prva zagrebačka utakmica je u četvrtak 11. ožujka u Ledenoj dvorani Doma sportova od 19.15 sati.

U finale doigravanja ulazi momčad koja prva skupi četiri pobjede.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.