hnl europa

Kane se konačno oglasio o debaklu kod Dinama

Foto: REUTERS/Antonio Bronic

NAJBOLJI igrač, strijelac i asistent Tottenhama napokon je, nakon pobjede kod Aston Ville (2:0) u 29. kolu Premiershipa, prekinuo dugu šutnju za medije. 

Tottenham je pobjedom na teškom gostovanju zaustavio veliki pad pokrenut prvenstvenim porazom od Arsenala (1:2) te ispadanjem iz Europa lige debaklom kod Dinama (0:3).

Spursi su se tako vratili u borbu za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a posebno im je bitno što su važni trijumf izborili samo tri dana nakon šokantnog ispadanja od Dinama iako su u Zagreb donijeli velikih 2:0 iz prve utakmice.

Harry Kane vodio je Tottenham do važne pobjede. Zapečatio ju je drugim golom iz penala koji je sam izborio. Tako je u 40. nastupu ove sezone u svim natjecanjima došao do 27 golova i 16 asistencija. 

Zaslužan je za čak 30 prvenstvenih golova ove sezone (17 golova, 13 asistencija), po čemu je u ligama Petice od njega bolji samo Robert Lewandowski s 41 golom.

Ipak, golgeter i asistent svjetske klase bio je nemoćan protiv Dominika Livakovića koji mu je obranio tri velike prilike, od kojih se ističe ona pred kraj produžetaka

Nakon pobjede kod Ville vođa Tottenhama je konačno komentirao potop kod Dinama o kojem su već jako kritično prema igračima govorili ostali ključni ljudi Spursa, Jose Mourinho i Hugo Lloris. 

"Za nas igrače je sramotno kako smo igrali i ispali iz Europa lige porazom u Zagrebu. Protiv Dinama je naš pristup bio očajan. Nismo svi zajedno vukli u istom smjeru, izgubili smo takav način igre koji nas je do sada krasio. Nije bilo zajedništva i jedinstva. Sada smo odigrali kako smo morali kod Dinama te navijačima, klubu i sebi samima morali pokazati od čega smo sazdani."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.