HNL

Kantrida dobila licencu za prvu ligu, odmah će biti domaćin odlučujuće utakmice

Foto: Index

STADION na riječkoj Kantridi uvrstio se ponovo na popis prvoligaških stadiona, dobivši licencu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) za odigravanje Prve HNL, pa će se tako gotovo izvjesno u nedjelju tamo odigrati utakmica doigravanja za popunu Prve NHL između Orijenta 1919 i Istre 1961.

Komisije za licenciranje HNS-a dala je "zeleno svjetlo" stadionu poznatom u cijelom svijetu po svojim stijenama. Stadion je izgrađen 1913. godine, a svečano je otvoren utakmicom Victorije sa Sušaka i zagrebačkog Građanskog 1. lipnja 1913. godine.  Apsolutni rekord posjećenosti stadiona postignut je 1999. kada je na Kantridi gostovao Osijek, tada se okupilo oko 26.000 ljudi, a predviđeno je da se uskoro izgradi potpuno novi stadion s oko 14 000 sjedećih mjesta i standardima UEFA-4 kategorije. Zbog toga je HNK Rijeka 2015. godine prešla na stadion Rujevica. 

Na Kantridi će se iduće sezone sigurno igrati drugoligaški nogomet, s obzirom na to da ga je kao stadion prijavila Opatija, a ovisno o uspjehu Orijenta možda i prvoligaški.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.