tottenham - dinamo 2:0

Kao Ronaldinho je izvozao dinamovce. Posebno njihovu mladu zvijezdu

Foto: EPA-EFE/Neil Hall

KANE, Son, Bale... zvijezde su koje su navijači Dinama smatrali najvećim prijetnjama prije prve utakmice kod Tottenhama u osmini finala Lige prvaka. Međutim, domaćine je prema pobjedi 2:0 poveo sjajni Erik Lamela. 

Guardian: Agresivnim majstorima iz Hrvatske tim oružjima se sjajno suprotstavio Lamela

Guardian je to istaknuo u izvještaju s utakmice: "Dinamo je kod Tottenhama trebao povesti i od početka je pokazao odličan spoj tehnike i žestine. Agresivnim Hrvatima međutim sjajno se fizički suprotstavio Erik Lamela. On je Dinamu uzvratio njegovim oružjima; guranjem, udaranjem i nepopuštanjem, ali i vještinom te probojnošću."

Majer se još traži po sjevernom Londonu nakon vrtuljka koji mu je priuštio Lamela

Sve ovo Lamela je pokazao u 25. minuti. Na lijevoj strani, oko 25 metara od gola, loptu je majstorski primio desnicom te odmah velemajstorskim okretom poslao na pod Lovru Majera. Lamela je tako jednim potezom demonstrirao čvrstinu i vještinu o kojoj je Guardian pisao, a nakon što je Majerov nalet riješio tako da ga je piruetom ostavio da se valja po travi, nezaustavljivo je krenuo prema sredini, na desno. 

Pirueta, trzaj i lažnjak uz dinamovce koji se odbijaju od njega

Dinamovi stoperi kao da su bili impresionirani načinom kojim je Lamela otresao Majera i samo su ga gledali. Kada su mu napokon krenuli u susret, Tottenhamov igrač je varkom tijela poslao u prazno Rasmusa Lauritsena, a odmah zatim lažnjakom je povaljao i Kevina Theophile-Catherinea. Tako je došao na 12 metara od gola, gdje je izdržao i nalet Marina Leovca te lijevom vanjskom savladao i Domagoja Livakovića.

Lamela je u ovoj akciji bio nezaustavljiv za sve osim za stativu, na kojoj je završila njegova lopta. Međutim, odbijanac je pokupio Harry Kane i zabio. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE LAMELA IZVOZAO DINAMOVCE PRIJE PRVOG GOLA TOTTENHAMA.

Samo par minuta kasnije Lamela je opet uzeo loptu i nezaustavljivo krenuo preko Lauritsena prema golu Dinama, koji se srećom ovaj put jedva spasio.

Ovakva igračina je rezerva kod Mourinha

Fotografija kojom smo ilustrirali tekst najbolje pokazuje kako je Lamela bio neuhvatljiv i nemoguć za čuvanje dinamovcima kod Tottenhama, čak i kada ga je više njih pokušavalo zaustavljati. 

Argentinac ima 29 godina i u Tottenham je došao iz Rome 2013. uz odštetu od 30 milijuna eura. Do sada je za Tottenham odigrao 249 utakmica, postigao 36, a namjestio 47 golova. Ove sezone je većinom rezerva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.