OPĆA TUČNJAVA ŠAKAMA I LETVAMA "Da nismo uzeli zaštitare, igrači bi poginuli na terenu"

Screenshot: Youtube

PENAROL je ugostio Palmeiras u četvrtom kolu skupine Cope Libertadores. Susjedski derbi južnoameričke inačice Lige prvaka ovaj put imao je posebnu težinu jer je urugvajski velikan morao pobijediti brazilskog ako je htio zadržati izglede za prolazak skupine, u kojoj je nakon polovice natjecanja bio na zadnjem mjestu.

Činilo se da su na najboljem putu ostvarenja planova jer do početka drugog poluvremena imali su vodstvo 2:0, ali Palmeiras tada radi veliki preokret i na kraju pobjeđuje 3:2 i tako Penarol zakucava na dno tablice. Ali o rezultatu koji je domaćinima očito teško pao, nitko ne priča nakon ove utakmice.
 
Glavna tema je ono u što se izrodila, a to je opća tučnjava koja je počela odmah nakon što je paragvajski sudac Enrique Caceres označio kraj utakmice.
 
Igrači Penarola napali su Palmeirasova golmana Fernanda Prassa, nakon čega je slijedila osveta gostiju, pa novi juriš domaćih koji je Felipe Melo, poznati divljak, pokušao zaustaviti udaranjem šakom jednog Penarolova rezervnog nogometaša.

Ovo je bio nastavak njegova sukoba s urugvajskim suparnicima jer tamnoputi Melo ih je nakon prve utakmice optužio za rasizam. "Ako budem morao opaliti Urugvajca, neću se ustručavati to napraviti." Kao što vidimo, nije prazno prijetio.
 
Nakon što je u glavnom urugvajskom gradu pokazao boksačko umijeće, uslijedio je stampedo svih igrača domaćih prema njemu, a Melo se spasio u kutu igrališta, gdje se ugurao među specijalce sa štitovima i dugim batinama. Oni su pak uskoro imali posla na tribinama, na koje se prelilo nasilje s terena.
 
Navijači domaćih daleko malobrojnije goste napali su letvama i stolicama, pokušavajući se probiti u njihov kavez, ali Brazilci im nisu ostajali dužni.
 
Palmeirasov trener Eduardo Baptista optužio je Penarol da ih je zatočio na terenu tako što je zaključao ulaze u svlačionice, a Mauricio Galiotte, predsjednik brazilskog kluba, potvrdio je to i dodao: "Da nismo uzeli zaštitare, naši igrači bi poginuli na terenu."
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.