Kaos u rukometnom velikanu: Igrači potjerali trenera, umiješala se i policija

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRAVI kaos vlada u mađarskom Veszpremu. Srpski trener Ljubomir Vranješ, njegov pomoćnik Björn Sätherström i sportski direktor kluba Nikola Eklemović, potjerani su danas iz rukometnog kluba, jednog od najjačih u Europi. Njih je nakon treninga potjerao predsjednik kluba Zoltan Csik, a cijeloj priči prethodili su veliki sukobi unutar svlačionice te su se kasnije umiješali i navijači, doznajemo iz izvora bliskih klubu. 

Vranješ, Sätherström i Eklemović su prošle sezone dopustili da Veszprem nakon punih 10 godina dominacije izgubi domaću titulu od MOL-Pick Szegeda, a u Ligi prvaka su ispali od skromnog danskog Skjerna u četvrtfinalu. Uspjeli su osvojiti samo kup. Razumljivo, to je malo za klub takvog renomea, koji je 2010., 2015. i 2016. igrao finala Lige prvaka te i dalje sanja naslov europskog prvaka.

Međutim, unatoč lošim rezultatima, Mađari su im odlučili pružiti novu šansu, a onda je nastala pobuna.

S tim se nisu slagali nezadovoljni igrači, čiji je sukob s Vranješom i Eklemovićem prerastao u pravi obračun pa im je Vranješ smanjio plaće, a informacije iz kluba govore i da im je ukinuo aute, stanove te još neke povlastice. Katastrofalna atmosfera u svlačionici prenijela se i na teren pa je Veszprem izgubio u Ligi prvaka od Barcelone (31:28) te kod kuće od Vardara (25:27).

Sve to u klubu više nisu mogli gledati, a svemu su kumovali i stariji igrači Arpad Šterbik, László Nagy, Momir Ilić i ostali te zajedno s upravom potjerali trio. 

Ipak, ni to nije sve. Tu su i ljutiti navijači, njih oko 50, koji su upali na trening kako bi se fizički obračunali s dvojicom Srba na klupi pa je morala intervenirati čak i policija koja je zaštitila Vranješa i Eklemovića od mogućih posljedica. Nakon svega postalo je jasno da za njih više nema mjesta u klubu, unatoč tome što su u prvenstvu dosad zabilježili sve četiri pobjede.

Momčad će, barem privremeno, voditi Istvan Gulyas, bivši igrač Veszprema i reprezentativac Mađarske, koji je do jučer radio s juniorima tog kluba. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.