Kapetan Maroka: Halilhodžić je došao do točke kad mu je bilo nemoguće biti izbornik

Foto: EPA

KAPETAN reprezentacije Maroka Romain Saiss osvrnuo se na povijesni uspjeh svoje momčadi na Svjetskom prvenstvu u Kataru te pričao o promjeni izbornika koja se dogodila par mjeseci prije samog natjecanja. Izbornik s kojim se Maroko kvalificirao bio je Vahid Halilhodžić, no u polufinale ga je uveo Walid Regragui, koji je stigao nakon što je marokanski savez dao otkaz Halilhodžiću.

"Nakon promjene izbornika svi smo bili svjesni da imamo malo vremena da se naviknemo na novo stanje. Svi smo se trudili i treba čestitati svakom igraču jer je dao svoj maksimum. Svi smo puno razgovarali prije Svjetskog prvenstva. Vrlo brzo je stvorena dobra atmosfera i svi smo zajedno shvatili kolika je važnost Svjetskog prvenstva", ispričao je Saiss u podcastu bivšeg francuskog nogometaša Jeromea Rothena.

Marokanci su zahvalni Vahi

Vahid Halilhodžić ubilježio je sjajne rezultate s Marokom te mu donio nastup na svjetskoj smotri. Momčad je vodio beskompromisno te je potjerao velike zvijezde Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija. Zbog toga je imao problema s navijačima te čelnicima marokanskog saveza. Sve je rezultiralo otkazom uoči Svjetskog prvenstva.

"Što se tiče Halilhodžića, on je došao do točke kad mu je bilo nemoguće ostati izbornik. Na svakoj utakmici su mu zviždali. Ta je atmosfera postajala teška, a prenijela se i na ostatak momčadi. Bilo je napeto, na svakoj su ga utakmici vrijeđali. Ali ne smijemo zaboraviti da nas je on odveo na Svjetsko prvenstvo. Moramo mu biti zahvalni zbog toga", rekao je Saiss.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.