Karlovčani zbog neisplaćenih plaća ne putuju na utakmicu s Rijekom!

SITUACIJA u NK Karlovcu je dotaknula dno. Igrači su nakon višemjesečnih natezanja s klubom oko neisplaćenih plaća odlučili da sutra neće putovati na utakmicu s Rijekom. Tako dva kola prije kraja jesenskog dijela prvenstva HNL-u prijeti raspad.

Igrači Karlovca na takav potez odlučili su se na sastanku na kojem je bila i Hrvatska udruga nogometni sindikat. Evo što o svemu kaže glavni tajnik HUNS-a Mario Jurić.

"Podržavamo igrače Karlovca koji su razočarani odnosom HNS-a, kluba i države. Situacija u domaćem nogometu dotaknula dno i ovo je katastrofa. S jedne strane imamo raskoš reprezentacije koja putuje na Europsko prvenstvo, a s druge igrače koji po osam-devet mjeseci na primaju plaće, a moraju izvršavati svoje obveze prema državi. Ova situacija je igračima Karlovca prešla preko grla i odlučili su da sutra neće igrati utakmicu s Rijekom", rekao nam je Jurić.

Sindikat će sastati s ljudima iz HNS-a kako bi dogovorili što i kako dalje.

"Očekujemo da ćemo s HNS-om dogovoriti model po kojem će se prvenstvo odigrati do kraja. Ukoliko ne dođe do promjena, bojim se da će prvenstvo biti neregularno", kaže Jurić.

Sindikat postoji već gotovo pola godine. Ima li kakvih pomaka u zaštiti prava igrača?

"Ima pomaka. Angažirali smo tim pravnika i ubuduće ćemo tužiti klubove koji su dužni igračima, a potpisuju nove ugovore. Supotpisnike tih ugovora ćemo kazneno tužiti jer potpisom ulaze u nešto što ne mogu izvršiti", zaključio je Jurić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.