Karlović slobodan, Ljubičić protiv kvalifikanta u prvom kolu Serbian Opena

NA PRVOM izdanju Serbian Opena, ATP turnira u Beogradu na zemljanoj podlozi (nagradni fond 450 tisuća eura), u glavnom turniru zaigrat će (barem) dvojica hrvatskih tenisača, Ivo Karlović i Ivan Ljubičić.

Karlović je postavljen za 2. nositelja turnira te je u prvom kolu slobodan, a u drugom će igrati protiv pobjednika susreta između Čileanca Nicolasa Massua i Argentinca Briana Dabula.

Ivan Ljubičić je šesti nositelj, a njegov prvi suparnik u glavnom turniru bit će jedan od tenisača iz kvalifikacija. To bi mogao biti i netko od trojice hrvatskih predstavnika koji su zaigrali u kvalifikacijama.

Lovro Zovko, Antonio Veić i Franko Škugor prošli su 1. kolo u kvalifikacijama. Prvo je Zovko sa 6:4, 6:2 slavio protiv domaćeg predstavnika Nikole Ćirića, da bi potom Veić sa 3:6, 6:3, 6:3 slavio protiv šestog nositelja kvalifikacija, Francuza Laurenta Recouderca. U 2. kolu Zovko i Veić će igrati međusobno.

Franko Škugor je u 1. kolu pobijedio Austrijanca Olivera Maracha 6:7(1), 6:3, 6:1. No, u 2. kolu igrat će protiv 7. nositelja, Slovaka Dominika Hrbatyja, koji je sa 6:1, 6:0 pobijedio Marka Đokovića, mlađeg brata puno slavijeg Novaka Đokovića, koji će biti prvi nositelj glavnog turnira.

Novak Đoković je u prvom kolu slobodan, a u drugom će mu protivnnik biti pobjednik meča između još jednog srpskog tenisača Janka Tipsarevića i Argentinca Sergija Roitmana.

ATP turnir Beograd, kvalifikacije, 1. kolo:

Zovko - Ćirić 6:4, 6:2

Veić - Recouderc (6) 3:6, 6:3, 6:3

Škugor - Marach 6:7(1), 6:3, 6:1 

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.