TRANSFERI

Katalonski Sport: Gotovo je. Barcelona dovodi kapitalca u obranu

Foto: Profimedia

SVE je riješeno, Barcelona je uspjela u dovođenju još jednog kapitalca ovog ljeta, braniča koji joj je već barem pola godine prva opcija za pojačanje tog dijela momčadi. Točnije, pobijedila je Chelsea u dvoboju za Julesa Koundea, mladog (23) i sjajnog stopera Seville i reprezentacije Francuske. Ovo piše katalonski Sport.

"Mrtva trka je od prije tri dana u rukama Barcelone"

"Do četvrtka su Chelsea i Barcelona bili u mrtvoj trci za Koundea, ali onda je Barca prešla u prednost. Odlučila ju je iskoristiti tako što je Sevilli poslala ponudu koja se ne odbija: 50 milijuna eura odštete fiksno te 10 milijuna eura kroz bonuse. Što se tiče Koundea, s njim je Barcelona odavno sve dogovorila oko potpisa ugovora na četiri godine.

Sevilla je Koundea usmjeravala prema Chelseaju, ali on je čekao i dočekao Barcelonu", navodi Sport i donosi detalje operacije kojom je Barca osigurala novo veliko pojačanje: "Ključ za dovođenje Koundea je trener Xavi. On je cijelo vrijeme bio u kontaktu s njim tražeći da bude strpljiv i pričeka dok Barcelona ne da Sevilli neodoljivu ponudu.

"Xavijevo uvjeravanje i jamstva su presudili"

Osim toga, objasnio mu je da će biti ključni igrač Barcelone. Nakon ovakvog Xavijevog jamstva Kounde je definitivno odbio Chelsea." Ovo je bilo važno, ističe Sport, zato što je Chelseajev trener Thomas Tuchel od uprave kluba zahtijevao da po povratku s američke turneje pošalje novu, bolju ponudu Sevilli i igraču te tako spriječi njihov dogovor s Barcelonom.

"Očekuje se da Kounde početkom idućeg tjedna potpiše za Barcelonu, a da je jako blizu odlasku, ukazuje i to što nije s momčadi Seville otišao u Lisabon na večerašnju prijateljsku utakmicu sa Sportingom", zaključuje Sport. 

Koundea je Sevilla prije tri godine kupila od Bordeauxa za 25 milijuna eura. Od tada je za Sevillu odigrao 133 utakmice i osvojio Europa ligu. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 11 utakmica, posljednju prošlog mjeseca protiv Hrvatske.