Katalonski Sport: Svaka čast Modriću, ali navijači žele 10 godina mlađeg nasljednika

Foto: Profimedia

SPORT, dnevnik iz Barcelone, piše o Realovoj nuždi zamjene velike generacije, možda najveće u povijesti kluba, mlađim igračima. To se odnosi na trojac velikana kojima na kraju sezone završavaju ugovori, a Real im još uvijek nije ponudio nove. S obzirom na njihovu dob, posebno što se tiče Modrića, španjolski mediji se sve više pitaju hoće li klub to uopće napraviti.

"Vrijeme je da se simboli koji su osvojili pet Liga prvaka, ali i maksimalno iscijeđeni i stari velikani, zamijene sjajnim mlađim nasljednicima"

"Mora se poštovati legende koje su više puta osvojile sve što se moglo, ali treba imati inteligencije, hrabrosti i prije svega razuma za nužne promjene. Vrijeme je da se nositelji generacije koja je osvojila pet Liga prvaka, zaslužni, ali do kraja iscrpljeni, maksimalno iscijeđeni i stari velikani, zamijene sjajnim mlađim nasljednicima. Modrić, Benzema i Kroos su fenomenalni igrači, ali nitko, pa ni oni, nije imun na prolaznost vremena i starenje.

"Modriću su poruku poslali Ceballos, ali i Bernabeu"

Realu je naprosto vrijeme za korjenite promjene. Modrić (37) bi mogao otići u arapsku avanturu jer desetljeće mlađi Ceballos je sjajnim igrama pokazao da napokon zaslužuje priliku postati jedan od nositelja novog Reala. Uostalom, ove sezone briljira toliko da mu Santiago Bernabeu redovno skandira i pjeva. Navijači Ceballosa više ne žele kao zamjenu, nego kao nasljednika", piše Sport o Modriću i dodaje o ostalim senatorima:

"Kroos (33) bi mogao ostati još jednu sezonu, ali sve ukazuje na to da će imati daleko manju ulogu nego do sada jer su se u velikom stilu probili Camavinga i Tchouameni. Benzema (35) je kompliciran slučaj i fizički je u sve lošijem stanju. Mladi Alvaro Rodriguez je za desetak minuta kod Osasune pokazao da je vrijedan prilike."

"Real čeka neugodna dužnost koju je morala obaviti i Barcelona"

Katalonci za kraj povlače paralelu između ove generacije Realovih velikana na zalasku s Barcinima: "Teško je bilo otpisati generaciju koju je promovirao Van Gaal, Valdesa, Puyola, Xavija, Iniestu, ali to je bilo neminovno. Vrijeme prolazi i ne prašta nikome. Važno je samo da rastanak s velikanima bude dostojanstven, a ne gorak."