Arapi kupuju europske klubove: PSG 70 posto katarski, Jordanac spasio Munchen 1860

KATARSKI investitori kupili su 70-postotno vlasništvo francuskog prvoligaša PSG-a, potvrdio je klub iz francuskog glavnog grada.

Iz tvrtke Colony Capital, dosadašnjih američkih vlasnika PSG-a, objavili su u prosincu prošle godine da namjeravaju prodati vlasnički udio u klubu, a sada su pronašli zainteresiranu stranu.

"Colony Capital i jedna investicijska tvrtka u Kataru objavili su kako su finalizirali dogovor prema kojem će novi partneri postati vlasnici 70 posto dionica PSG-a, dok će Colony Capital zadržati 30%", stoji u priopćenju PSG-a.

Iako se putem priopćenja nigdje ne spominje ime novih većinskih vlasnika pariškog kluba, francuski mediji navode da je riječ o tvrtki Qatar Investment Authority sa središtem u Dohi.

Jordanski investitor kupio 49 posto dionica kluba i spasio ga od bankrota

Čelni čovjek uglednog njemačkog nogometnog drugoligaša 1860 Münchena Dieter Schneider saopćio je kako je jordanski investitor Hasan Ismaik (34) kupio 49 posto dionica kluba.

Zasad nije poznato koliko je točno Ismaik platio za otkup dionica kluba, ali njemački mediji procijenjuju da je riječ o svoti od 18 milijuna eura.

Popularni "zehcigeri" posljednjih su mjeseci u vrlo teškoj financijskoj situaciji zbog čega im je prijetilo ispadanje u amaterske lige.

Ukupno su u elitnom razredu njemačkog nogometa odigrali 20 sezona, a 1966. godine osvojili su naslov prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.