Kek: Odabrao sam pogrešne igrače

Foto: Goran Stanzl/Pixsell; Hina

RIJEKA je u četvrtom kolu Europa lige doživjela težak poraz. Austria je na Rujevici slavila sa 4:1 i tako hrvatskog prvaka vjerojatno ostavila bez europskog proljeća.
 
"Čestitke Austriji, zasluženo su pobijedili. Pokazali su puno više od nas. Žao mi je prije svega navijača, dobili smo podršku koju smo tražili i željeli, ali mi smo na terenu bili dosta slabi. Ja mogu samo čestitati gostima", rekao je trener Rijeke Matjaž Kek nakon debakla na Rujevici.

 
 I sam Kek priznaje da je Rijeka u velikoj krizi...
 
"Poraz je izuzetno bolan kada izgubiš kod kuće na ovakav način, ali mi već za tri-četiri dana imamo novu utakmicu, moramo gledati prema naprijed. Sigurno je da je Rijeka u velikoj krizi, tu će trebati puno razgovora i dobre analize da se stvari poprave. Rijeka je ipak prvak države i da se na ovakav način predstavlja država to nije dobro. Vidjelo se da su igrači htjeli, ali previše se nervoze skupilo i tu smo pukli."
 
 
 
Utakmica se prelomila nakon što je Rijeka izjednačila u drugom poluvremenu pa odmah primila gol...
 
"U tom trenutku smo se vratili, umjesto da tad imaš pameti, mi iz sljedećeg napada dobijemo gol, onda je došao i crveni karton, tu je utakmica bila riješena. Samo nas je Prskalo spašavao da ne doživimo pravi brodolom..."
 
"Od Hebera sam očekivao više..."
 
Priznao je svoju pogrešku, ali se ponovno dotaknuo i igrača...
 
"Ja mislim da od početka nisam odabrao prave igrače, iako se to na treningu činilo kao pravi izbor, nije bilo tako. Od Hebera sam očekivao da bude puno opasniji za gol, izgubili smo igrače koji iz utakmice u utakmicu zabijaju golove. Probaš nešto kombinirati, čak smo jednom i digli ritam utakmice, ali s moje strane ne bi bilo fer i korektno da sad izvlačim nekog pojedinca. Svi sa mnom na čelu bili smo slabi i velika isprika navijačima zbog ovog poraza."
 
Ne planira napustiti Rijeku, nego mu je plan probuditi uzdrmanu momčad.
 
"Što se tiče odgovornosti, ja sam trener i tu se nema što pričati, ja sam odgovoran za ovu ekipu. Kada se izgubi toliko puta normalno da je na meni da probam dignuti momčad iz ponora."
 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.