UFC

Khabib objavio dosad neviđen video s pokojnim ocem

Screenshot: Instagram

KHABIB Nurmagomedov prije tri tjedna je slavio protiv privremenog prvaka, Amerikanca Justina Gaethjea, u jednoj od najvećih borbi u povijesti UFC-ove lake kategorije, i objavio kraj karijere.

Dagestanac je slavio nakon minute i 53 sekunde u drugoj rundi gušenjem kojim je uspavao Gaethjea jer sudac nije vidio da je Amerikanac tapkao za prekid. 

Borio se bez oca

Bila je to Khabibova prva borba u životu koju je odradio bez svog oca, koji je preminuo od komplikacija nakon operacije srca ranije ove godine. 

Svjetski poznati stručnjak za MMA u travnju je imao problema s plućima, ali je odbijao testiranje na koronavirus. Kad mu se stanje pogoršalo, prebačen je iz Dagestana u Moskvu, gdje je ustanovljeno da ima koronavirus. Par dana kasnije pretrpio je srčani udar te je morao na hitnu operaciju.

Nije se izvukao

Nakon zahvata je stavljen u induciranu komu iz koje se nedavno probudio, da bi potom izgubio bitku s komplikacijama vezanim uz posljedice srčanog udara i koronavirusa.

Abdulmanap je trenirao Khabiba tijekom njegove čitave MMA karijere u kojoj Nurmagomedov još nema nijedan poraz. Dok je Khabib bio dijete, njegov otac je u obiteljskoj kući napravio dvoranu za treniranje, a bio je ekspert u hrvanju i ruskoj borilačkoj tehnici sambo.

Koliko su bili bliski, pokazuje video koji je Khabib podijelio na svom Instagram profilu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.