Kicker: Što je Majer trebao reći? Svi su vidjeli što se dogodilo u 24. minuti

Foto: Profimedia

WOLFSBURG je u 14. kolu Bundeslige izgubio od Freiburga 0:1, što je momčadi trenera Nike Kovača bio drugi uzastopni poraz u njemačkom prvenstvu i time je sa 16 bodova pala na 11. mjesto. Strijelac jedinog pogotka bio je Michael Gregoritsch u 74. minuti. Sve je moglo biti drugačije da je, među ostalim, Lovro Majer u 24. minuti realizirao veliku priliku.

Hrvatski reprezentativac prebacio je loptu s lijeve na desnu stranu, gdje je na nju natrčao Joakim Maehle. Danac se namjestio na desnu nogu pa prizemnim dodavanjem na rubu peterca pronašao Majera. Iako se odlično ubacio u prazan prostor, ofenzivac Wolfsburga neometano je puknuo visoko iznad gola. Snimku akcije i promašaja pogledajte ovdje.

"Što je Lovro Majer trebao reći? Svi su vidjeli što se dogodilo u 24. minuti"

Kicker je pisao o Majeru i njegovom promašaju. "Lovro Majer je s 25 milijuna eura daleko najskuplja ljetna kupovina Wolfsburga. Za Hrvata kažu da je igrač koji čini razliku. Međutim, nije ga zaobišla kriza njegova klubova - već je dugo dio pada. Nije želio razgovarati u subotu nakon razočaravajućeg poraza od Freiburga.

Što je Lovro Majer trebao reći? Svi su vidjeli što se dogodilo u 24. minuti. Hrvat se sjajno postavio i odigrao akciju s Maehleom. Poslužio je veznjaka u odličnoj poziciji, a zatim dobio loptu na jaču lijevu nogu i sa šest metara udaljenosti uspio prebaciti gol.

Bilo bi to vodstvo Wolfsburga, možda i željeni spas usred krize. Ovako udarac postaje simbol ove faze sezone Wolfsburga, u kojoj se ne iskorištavaju najbolje prilike, a protivnici zabijaju gotovo niotkuda", piše Kicker o Majeru, trećem najskupljem igraču u povijesti Wolfsburga iza Andrea Schürrlea (32 milijuna eura) i Juliana Draxlera (43 milijuna eura).

"U Wolfsburgu bi bili zadovoljni kada bi Majer ispunio svoju glavnu zadaću"

Trener Wolfsburga Niko Kovač nakon susreta govorio je o Majeru, kojeg je doveo ljetos iz Rennesa: "Lovro može, želio je i mora zabiti gol. To su udarci koje svakodnevno vježbamo na treninzima, udarci koje bi zabili u snu."

Majer je dosad upisao 16 nastupa za Wolfsburg - 15 u Bundesligi i jedan u njemačkom kupu. Zabio je jedan i asistirao za dva pogotka. Kicker ističe kako je Majer po broju direktnih sudjelovanja u golovima u vrhu ekipe, ali smatra da "posljednjih tjedana igra ispod očekivanja".

Njemački medij kritizirao je Majerovo čuvanje Bochumova braniča Bernarda, koji je zabio Wolfsburgu u porazu (3:1) u 13. kolu, a ističe i kako je 25-godišnji hrvatski reprezentativac "bio dio dugog niza pogrešaka Wolfsburga koji je u kupu protiv Borussije Mönchengladbach (0:1) dopustio strijelcu Kouadiju Koneu da bez problema prođe i zabije".

"Obrambeni nemar ne čudi osobito s obzirom na profil ofenzivnog driblera. Sunarodnjak Kovač na tome intenzivno radi, pa je prije nekoliko tjedana naglasio da je neophodno stalno raditi bez lopte. Trenutno bi, naravno, u Wolfsburgu bili zadovoljni kada bi Majer odradio svoju glavnu zadaću, a to je pripremati prilike i zabijati golove", zaključuje Kicker.