Kinezi odbacili Chelseajevu bivšu zvijezdu: Brazilca traže Benfica i Lazio

Foto: Getty Images

VEĆ pomalo zaboravljeni Ramires (31) pred povratkom je na Stari Kontinent.

Zaluđen kineskim milijunima, brazilski veznjak maratonskih pluća prije dvije godine napustio je Chelsea za 28 milijuna eura i potpisao četverogodišnji ugovor s Jiangsu Suningom.

S tjednom plaćom od 240 tisuća eura bio je pod optužbama nogometne javnosti kako je u Kinu otišao isključivo zbog financijskih pobuda.

"Čitam kako ljudi govore da sam u Kinu došao zbog novca, ali radi se o laži. Jiangsu Suning upoznao me s dugoročnim projektom u kojem sam predstavljao važnu uzdanicu", svojevremeno je izjavio i odbacio kako mu je novac bio jedini motiv.

Dvije godine kasnije odlučio je napustiti Aziju. Klupska uprava, nezadovoljna njegovim igrama i zalaganjem, odlučila ga je drastično kazniti. Nije ga registrirala za tekuću sezonu kineskog prvenstva, kao i što mu je naložila da trenira s rezervama. Tekući ugovor istječe mu 31. prosinca 2019. godine.     

Kineski mediji pišu kako je rastanak neminovan, odnosno kako već nekoliko europskih klubova licitira za Ramiresa čija se tržišna cijena procjenjuje na 10 milijuna eura. 

Osim Benfice, kao potencijalni kupci figuriraju Fenerbahče i Lazio.

Sve je očitije kako će nekadašnji veznjak Cruzeira, Benfice i Chelseaja ponovno igrati pod europskim reflektorima.

U Kini i dalje nastupaju nekadašnje europske zvijezde poput Hulka, Paulinha, Talisce, Yannicka Carrasca, Nicolasa Gaitana, Edera, Alexa Teixeire, Graziana Pellea, Alexandrea Pata, Fredyja Guarina, Javiera Mascherana, Ezequiela Lavezzija, Nikice Jelavića i Oscara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.