Klub koji je otkinuo bodove Unitedu smijenio trenera

Foto: EPA

SUKLADNO očekivanjima, Southampton je smijenio Marka Hughesa. Velšanina je posla koštao remi s Manchester Unitedom u kojem je vodio s 2:0. Ali pravi uzrok nije bod protiv favorita s Old Trafforda, već loše partije od početka sezone.

Southampton je u zoni ispadanja s tek devet osvojenih bodova u 13 utakmica, a kod kuće još nije došao do pobjede. Uprava je morala reagirati i odabrala je šok terapijom probuditi ekipu.

Još se ne zna tko će zamijeniti Hughesa, ali britanski mediji već su objavili imena favorita. Još prije nekoliko dana počelo se pisati o dolasku portugalskog stručnjaka Paula Souze, kojeg su spominjali i kao mogućeg Eusebija Di Francesca na klupi Rome. Međutim, danas su još tri imena ušla u bubanj.

Jedan od njih je njemački strateg Ralph Hasenhüttl, koji je bez posla otkako se na kraju prošle godine razišao s RB Leipzigom. Radio je dobar posao tamo, ali i prije toga u Ingolstadtu, Aalenu i Unterhachingu.

Nijemac je možda i najozbiljniji kandidat, ali je pitanje hoće li pristati na to da gasi požar na St. Maryju. Preostali kandidati su Craigh Shakespeare i Nigel Pearson, bivši treneri Leicestera. Također, čelnici Svetaca odbacuju mogućnost da Sam Allardyce ili David Moyes preuzmu ekipu jer žele neka dugoročna rješenja, a Hasenhüttl djeluje kao upravo to.

Momčad će u srijedu na Wembleyju protiv Tottenhama voditi dosadašnji Hughesov pomoćnik, Kelvin Davis.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.