Klub radi transfer vrijedan 70 mil. eura. Predsjednik: Ogorčen sam i žalostan

Foto: EPA

JOAO NEVES, 19-godišnji veznjak portugalske reprezentacije, uskoro će napustiti Benficu i potpisati za Paris Saint-Germain. Potvrdio je to predsjednik portugalskog kluba, proslavljeni Rui Costa, dodavši da je i sam žalostan zbog posla koji obavlja, ali da je u pitanju iznos kakav klub ne smije i ne može ignorirati.

Nevesa se smatra jednim od najvećih svjetskih talenata i PSG će ga platiti oko 70 milijuna eura. Francuski prvak, pisalo se, uplatit će 60 milijuna eura za transfer i deset milijuna eura kroz bonuse za dijete Benfice koje prema Transfermarktu vrijedi 55 milijuna eura.

Rui Costa: Teško mi je

Za taj je klub dosad odigrao 75 seniorskih utakmica. Zabio je četiri gola te triput asistirao. Nevesa je dugo želio i Manchester United, no PSG je bio najkonkretniji i najbrži. U PSG-u bi trebao činiti tandem veznjaka sa sunarodnjakom Vitinhom.

"Mogu shvatiti kritike navijača, ogorčen sam i ja. Još uvijek dogovaramo detalje tog posla. Moj je posao posložiti momčad i osigurati da Benfica osvaja titule. Još mi je više žao svega jer je Joao kvalitetan igrač, kojeg poznajem otkako mu je bilo 10 godina. Teško mi je zbog svega", rekao je Rui Costa i dodao:

"Ljudi moraju shvatiti da smo ovaj posao odgađali koliko smo mogli. Naravno da smo odbili prvu ponudu, ali stigli smo do trenutka u kojem je transfer postao neizbježan. Ne možemo si dozvoliti da se odreknemo 70 milijuna eura."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.