LIGE PETICE

Kluivert: Mislim da De Ligt žali što je izabrao Juventus

Foto: EPA-EFE

PATRICK KLUIVERT, legenda Barcelone i Nizozemske, od prošlog se ljeta nalazi na čelu akademske škole kluba, slavne La Masije. 

U intervjuu za Mundo Deportivo pričao je o brojnim temama, ali posebno je zanimljiv bio njegov odgovor na pitanje o Matthijsu de Ligtu.

Podsjetimo, De Ligt je nakon sjajne prošle sezone u Ajaxu otišao na ljeto u Juventus za 85,5 milijuna eura, no još se nije do kraja prilagodio na talijanski nogomet. Zbog ozljeda u ekipi primoran je imati više odgovornosti nego što je prvotno planirano, dosta griješi i za sada ne opravdava tako visoku odštetu.

Kluivert, koji je također za vrijeme igračkih dana ime stvorio u Ajaxu, vjeruje da je De Ligtu sada žao što je otišao u Juventus. De Ligt je prvotno bio jako blizu Barcelone, no na kraju je odabrao odlazak u Torino.

"Osobno nisam pokušavao uvjeriti De Ligta da dođe u Barcelonu. Samo sam mu rekao sve pozitivne stvari koje donose ovaj klub i grad. Očigledno je da je on sjajan defenzivac i na kraju je sam napravio izbor. Mislim da sada žali što je tako postupio, ali što da radimo. U životu čovjek donosi nekad dobre, nekad loše odluke. Treba izvlačiti pouke iz svake od njih."

Potom se dotaknuo i Frenkieja de Jonga koji je odlučio doći u Barcelonu iz Ajaxa.

"Što se De Jonga tiče, vidi se da mu ide dobro. Kada ga vidite kako igra, imate osjećaj da je član ovog kluba već godinama. I ranije sam znao da je on jako kvalitetan igrač, a sada to pokazuje igrama za Nizozemsku i Barcelonu. Sretan je u Barci i to se vidi na njegovom licu dok igra", rekao je Kluivert.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.