Kompletiran popis timova za sljedeći Dota 2 major, očekuje nas odličan turnir

Foto: DreamHack/FelixFrank

POZNATA su imena svih osam timova koji će se od 1. do 3. prosinca natjecati na završnici milijun dolara vrijednog DreamLeague majora na DreamHack Winteru u švedskom Jönköpingu. Za drugi major sezone organizatori nisu dijelili pozivnice i svi timovi izborili su svoje mjesto kroz kvalifikacije.

DreamLeague Season 8 major bit će drugi major turnir u Dota Pro Circuitu, a popis timova koje ćemo tamo vidjeti je prepun jakih imena. Četiri tima izborila su svoja mjesta kroz duge kvalifikacije za Europu i CIS regiju, dok smo po jedan tim dobili iz kvalifikacija za preostale četiri regije. 
 
U EU-u i CIS-u regionalne kvalifikacije ukupno su trajale više od mjesec dana. Osam timova igralo je protiv svakog protivnika dvije mape, a četiri tima s najviše pobjeda osigurala su svoje mjesto na završnom turniru. Team Secret je sa samo tri izgubljene mape osvojio prvo mjesto, Team Liquid i Na'Vi su s 10-4 završili na drugom i trećem mjestu, a Virtus.pro na četvrtom s omjerom 8-6.
 
Virtus.pro plasman može zahvaliti ekipi Na'Vi koja je u za njih rezultatski nebitnom meču deklasirala OG i tako ih ostavila bez mjesta na majoru. Da je u nekom slučaju OG savladao Na'Vi s 2-0, imao bi jednak omjer kao Virtus.pro. Ekipa Virtus.pro je, naravno, zahvalila na odgovarajući način.
 
 
Zajedno s pobjednicima kvalifikacija za ostale četiri regije, završni popis timova koji će se natjecati na DreamLeague majoru izgleda ovako: Team Secret, Na'Vi, Team Liquid, Virtus.pro, Newbee, Fnatic, Evil Geniuses, Infamous. 
 
Fnatic je napokon proigrao nakon dovođenja Abeda "Abeda" Yusopa na drugu carry poziciju. Abed je 17-godišnji Filipinac koji je prvi probio čarobnu MMR granicu od 10 000, a u Fnaticu iznova potvrđuje kako se radi o iznimno talentiranom igraču. Fnatic je s njim napokon u kvalifikacijama pobijedio odlični Mineski koji trenutačno pada u formi, ali dosad su igrali dva finala minor turnira i jedan osvojili. Za mjesto na DreamLeague majoru nadigrali su TNC Pro Team u finalu kvalifikacija. 
 
Finalisti ovogodišnjeg The Internationala, kineski Newbee, ovaj su se put morali kvalificirati na turnir. Dosad su uglavnom, kao i Liquid, dobivali pozivnice. U teškoj konkurenciji na kvalifikacijskom kupu slavili su protiv Vici Gaminga te dva puta protiv LGD.FY. Potvrda je to da se Newbee diže u formi nakon sporog starta na početku sezone. 
 
Iako nisu impresionirali u kvalifikacijama, Virtus.pro je i dalje osvajač jedinog majora u novoj sezoni i već su pokazali da mogu igrati protiv svih ekipa na svijetu i pobijediti. 
 
U zaista teškoj konkurenciji uz dodatak nove verzije igre zaista je teško procijeniti tko je glavni favorit. Team Secret je dosad pokazao odličnu igru i konstantu dobrih nastupa, kako online tako i na LAN završnicama. Po broju bodova trenutačno su drugi iza ekipe Virtus.pro koja je osvojila major, ali ispred Liquida koji je slavio na dva minora u novoj sezoni. Uz osvajače prošlogodišnjeg DreamLeague turnira Team Liquid, glavni su favoriti za osvajanje DreamLeague majora. Newbee i Virtus.pro mogli bi iznenaditi favorite, a tu je i Na'Vi koji strahovito napreduje od početka sezone i samo čeka potvrdu u obliku nove titule.
 
Podsjetimo, ovu nedjelju počeo je Perfect World Masters, prvi minor nove sezone u Kini, koji će se igrati do nedjelje 26. studenog, kada ćemo doznati pobjednika. 
 

 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz esport, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Esport
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.