NAPOLI - ATALANTA 2:2

Kontroverzni derbi Napoli - Atalanta bio je tema u talijanskom parlamentu

Foto: EPA-EFE

DVANAEST zastupnika talijanskog parlamenta koji se deklariraju kao navijači Napolija zatražilo je od ministra sporta da se očituje o, po njima, sramotnom suđenju na utakmici 10. kola Serie A između Napolija i Atalante (2:2) odigranoj u srijedu.

Podsjetimo, igrači Napolija strašno su protestirali jer sudac Giacomelli u 86. minuti start Kjaera na Llorenteu nije okarakterizirao kao kazneni udarac. Dok su se oni bunili, Atalanta je krenula u kontru i Josip Iličić je zabio za konačnih 2:2.

Nakon utakmice su suca okružili igrači i trener Carlo Ancelotti, koji je naknadno dobio crveni karton.

"Koje će korake ministarstvo sporta napraviti kako bi osiguralo poštenje i ravnopravnost u nogometu? Jedan od zadataka ministarstva je borba protiv manipuliranja sportskim rezultatima, a Napoli je očito bio pokraden u ovoj utakmici i pao je na peto mjesto", pitali su zastupnici ministra.

No očito nisu najbolje pogledali snimku utakmice jer se na njoj jasno vidi da nije bilo govora o penalu za Napoli. Prije nego što ga je Kjaer srušio, Llorente je Atalantinog stopera udario laktom u glavu, za što je morao biti isključen, a ostaje nejasno zašto VAR nije reagirao i sugerirao sucu da pregleda snimku tog incidenta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.