Kopić dobio otkaz zbog sastanka s Igorom Štimcem, navodno su ih snimili

Foto: Hina

ŽELJKO KOPIĆ, kako se neslužbeno doznaje, više nije trener Hajduka.

Predsjednik kluba Jasmin Huljaj promijenio je odluku. Jučer je na Poljudu odlučeno da Kopić ostaje, ali sutra će Hajduk prema svemu sudeći objaviti da traži novog trenera, koji će momčad izvući iz borbe za opstanak. 

Dok Hajduk šest utakmica ne zna za pobjedu, Nadzorni odbor na odlasku i predsjednik koji je tek došao u Split najmanje se bave nogometom. Hajduk za to nema vremena, a uskoro neće imati niti kadra. Momčad je rasprodana, trener je bivši, a odlaze i ljudi koji su izabrali novog predsjednika pa će on upravljati ljudima koji ga uopće ne poznaju. 

Igrači koji su ostali u klubu ne pristaju biti krivci ni da ih se gađa bakljama. Okrenuli su leđa treneru. 

Huljaj je jučer zamolio Kopića da izađe iz svlačionice. Umjesto treninga, igrači su dva i pol sata razgovarali s predsjednikom. A trener je otišao na piće s Igorom Štimcem i Zdravkom Reićem. Vijest se brzo proširila Splitom, a reakcija kluba bila je oštra, iako nema službene potvrde.

No Hajduk nikada nije službeno potvrdio ni tko je točno iz kluba i na koji način častio suce prve lige pa je bivši predsjednik Ivan Kos svejedno morao otići. Također je sve, navodno, dokumentirano fotografijama koje nikad nisu objavljene. 

Štimac je na svom Facebooku, gdje je proteklih dana vrlo aktivan zbog problematike Našeg Hajduka, objavio dug post o stanju u klubu i u njemu amnestirao Kopića.

"Od kada je skautirao za mene dok sam bio izbornik Hrvatske, podržavao sam ga i podržavam ga i sada", kazao nam je Igor Štimac. 

"Nemam ništa drugo za reći o tome."

Reić, dugogodišnji splitski novinar, kojem je Hajduk nedavno uskratio akreditaciju za praćenje utakmica na Poljudu, kazao nam je da nema što reći o onome zbog čega zovemo.

Igor Štimac još nije bio dostupan za komentar, a reakcija Hajduka očekuje se sutra.

Dva dana ludila na Poljudu i propala sezona.

Nakon šest utakmica bez pobjede, ispadanja iz Europe i srozavanja Hajduka nekoliko bodova do lige za ostanak, ostvareni su uvjeti da Hajduk sukladno klauzuli u ugovoru otkaže suradnju Kopiću bez otpremnine. Svi su mislili da će se to dogoditi već jučer, čak i Kopić koji se već nekoliko dana sprema na otkaz.

Huljaj je jučer igračima na sastanku kazao da Kopić ostaje. Rekao je da klub godinama vodi politiku rotiranja trenera i da ta praksa mora prestati.

Pozadina priče je, naravno, manje romantična. Kopić je opet bio samo najmanje stresna opcija za kub, kao i kada je nakon Gorice ponudio mandat na raspolaganje, ali ga nitko u klubu nije doživio. Nadzorni odbor kazao je da Kopić nije kriv. Dva kola kasnije, Nadzorni odbor više nije siguran da Kopić nije kriv. Danas su sigurni da je on apsolutni krivac. Logičan slijed događaja u Hajduku bio je anarhija svlačionice. Kopić je izgubio konce, igrači su mu okrenuli leđa, stvarali incidente i čekali da on dobije pedalu. 

Poljudom se proširila informacija da su igrači odbili trenirati dok Huljaj ne smijeni Kopića, no to nije istina. Trening zakazan jučer u 18 sati uistinu nije održan, jer su igrači proveli sat i pol vremena na sastanku. Huljaj je zamolio Bjelanovića i Kopića da izađu i ostao je s igračima neuobičajeno dugo.

Kopić zna da su igrači tražili njegovu smjenu. Zna da je Huljaj pregovarao s Igorom Tudorom i da je ta priča očito negdje zapela, čim je Hajduk ubacio u mod "kontinuiteta i vizija umjesto rotiranja na klupi". Vizija nije trajala ni 24 sata. Huljaj je opet u pregovorima s Igorom Tudorom, kojem nije jasno što se u protekla dva dana izokrenulo na Poljudu. Kazao je da je praktički bio dogovorio posao, slomio je čak i Marija Stanića, a onda je puknulo. No Tudor je večeras opet prvi kandidat za klupu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.