Kopić mjesec dana nakon otkaza u Hajduku dobio novi posao

Foto: Pafos

CIPARSKI prvoligaš Pafos službeno je potvrdio imenovanje Željka Kopića novim šefom struke. Trajanje ugovora i visina plaće još su nepoznati.

Željko Kopić na trenerskoj funkciji trenutačno pretposljednjeg kluba ciparskog prvenstva naslijedio je Stevena Pressleyja kojem je presudila serija negativnih rezultata. U prvom inozemnom angažmanu debitirat će predstojećeg ponedjeljka (22. listopada) protiv Alki Oroklinija. 

"Naš prioritet u potrazi za novim trenerom bio je pronaći i zaposliti najbolje moguće rješenje. Sada mogu reći da sam sretan epilogom naše potrage. Životopis Željka Kopića zbilja je impresivan", poručio je na predstavljanju klupski vlasnik Roman Dubov.

Pafos je u uvodna četiri ligaška kola, uz gol-razliku 2:11, osvojio tek jedan bod. Posljednjih sezona redovito je boravio u donjem poretku. U drugu ligu ispao je 2016. godine, no u prvu ligu ekspresno se vratio već godinu dana kasnije. Momčad, u kojoj igra i Hrvat Diego Živulić, na poziciji defenzivnog veznjaka, vrijedna je 10,38 milijuna eura. 

Željko Kopić početkom je rujna sporazumno raskinuo ugovor s Hajdukom. U splitski je klub došao početkom studenoga 2017. godine. U 34 utakmice u svim natjecanjima ostvario je 15 pobjeda, 11 remija i osam poraza. Najupečatljiviji doseg mu je plasman u finale hrvatskog kupa. Osim Hajduka, trener je bio u Slaven Belupu i Zagrebu te Cibaliji i Lučkom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.