Košarka službeno u Areni: Bandić plaća milijun i pol kuna za Final Four!



ZAGREB će definitivno biti domaćin Final Foura NLB lige. Iako je to bilo izvjesno, službena objava stigla je u petak nakon podneva.

Sve je bilo dogovoreno u četvrtak nakon sastanka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i direktora tvrtke Sidro Romana Lisca. Zagreb će pomoći Ciboni s milijun i pol kuna pri organizaciji turnira, koji će se održati 23. i 25. travnja. Budući da Cibona trenutno nije dovoljno solventna niti kako bi isplatila vlastite igrače, cjelokupnu organizaciju na sebe preuzeo je Grad.

Organizaciju turnira potvrdio nam je povjerenik NLB lige Josip Bilić, koji je otkrio kako će se polufinala igrati u petak, 23. travnja (Cibona - Union Olimpija, Partizan - Hemofarm), a finale u nedjelju, 25. travnja.

"Na početku su bila četiri kandidata, Vršac, Podgorica, Zagreb i Poreč. Nakon regularne sezone Vršac je bio u prednosti, najjači kandidat. Iako su kandidati nudili slične uvjete, odlučili smo turnir povjeriti Zagrebu. Prošle smo godine imali uspješan turnir u Beogradu. Željeli smo zadržati kontinuitet odigravanja završnog turnira u najvećim dvoranama u regiji", rekao je direktor NLB lige Roman Lisac.

Nakon dugo vremena Zagreb je tako dobio organizaciju velikog sportskog natjecanja, a ujedno će to biti prvi put da se u Areni igra košarka. Zagreb je dosad jednom bio organizator završnog turnira.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.