KOSTELIĆI

Kostelić postao najveći u povijesti mitskog Wengena, uzeo gitaru i razvalio

Foto, video: Ivica Kostelić / Facebook

WENGEN i Ivica Kostelić posebno su se povezali tijekom velike karijere hrvatskog skijaša. 

U mitskom švicarskom skijalištu 13. puta Kostelić je bio na postolju, šest puta pobijedio i odvozio neke od najvećih utrka. U Wengenu je Kostelić odvozio prvu i posljednju utrku u Svjetskom kupu, u kojem je trajao duže od 15 godina. Švicarska, skijaška velesila, ovdje se klanja hrvatskom skijanju. 

>>> U žitovnom intevjuu Kostelić otkrio zašto se Janica ostavila skijanja i kako su bez love pobijedili sustav 

Jučer je Ivica i službeno u Wengenu dobio priznanje kao najuspješniji skijaš Svjetskog kupa ove utrke u povijesti. Napravio je to baš kao nekad dok se utrkivao i na mjestu u kojem je proveo pola života: popeo se na pozornicu i publici odsvirao tradicionalnu švicarsku pjesmi Vogellisi. 

"Jučer mi je iskazano priznanje kao najuspješnijem skijašu Svjetskog kupa u Wengenu u povijesti. Ne mogu opisati koliko sreće i veselja mi je donijelo ovo malo, ali mitsko skijaško mjesto u Berner Oberlandu: planine, staze i ljudi. Ovdje sam se prvi puta utrkivao 2000. godine, a 2017. sam baš tu odskijao svoju posljednju utrku u Svjetskom kupu. Tijekom tog vremena, wengenske strmine donijele su mi 6 pobjeda i 13 postolja. Publika i ja smo zajedno otpjevali "Vogellisi", kao nekada! ... toliko emocija!", napisao je emotivni Ivica na svom Facebooku. 

>>> Pogledajte video (Ivica Kostelić, Facebook) 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.