Kovač: Hvala Heynckesu što mi je ostavio ovako jaku momčad

Foto: EPA-EFE

NIKO KOVAČ nije mogao sakriti zadovoljstvo nakon što je osvojio prvi trofej s Bayernom ove sezone pobijedivši Eintracht u finalu Superkupa. Bavarci su slavili 5:0, a Kovač je zahvalio bivšem treneru Juppu Heynckesu na dobro odrađenom poslu prošle sezone.

"Moram spomenuti da je razlog što smo danas igrali Eintracht Frankfurt i Jupp Heynckes koji je s Bayernom osvojio prvenstvo prošle sezone. Hvala mu što mi je ostavio ovako jaku momčad. Zabavno je raditi s ovom ekipom. Nadam se da ćemo nastaviti biti uspješni", zadovoljno priča Kovač, a izjave prenosi Goal.com. 

Heynckes je usmjerio sezonu Bavaraca u pravom smjeru nakon što je trener s početka sezone Carlo Ancelotti vrlo brzo dobio otkaz zbog loših igara.

"Lewandowski je svjetska klasa"

Što se tiče događanja na utakmici, Kovač je posebno pohvalio Lewandowskog. Poljak je još nedavno bio predmet razgovora o mogućem odlasku iz Bayerna, a najčešće se spominjao Real Madrid.

"Ne treba puno pričati o Robertu. Svjetska klasa napadača, dokazao je to danas. Nije lagano zabiti tri pogotka u 70 minuta", pohvalio je Kovač Lewandowskog. Što se tiče utakmice, Kovač je pohvalio ekipu Eintrachta za kompaktnost u prvih 20 minuta:

"Uspjeli smo ne dozvoliti velike šanse što sam i zamislio. Prvih 20 minuta nije bilo lagano zbog kompaktnosti Eintrachta. Kimmich i Lewandowski su učinili utakmicu lakšom za nas odličnom igrom po desnoj strani. Zadovoljan sam i nadam se da će nam ovaj trofej dati snage za budućnost. Naravno, želim svom Eintrachtu sve najbolje i da im sezona bude uspješna kao i prošla", završio je Kovač.

Bayern otvara sezonu Bundeslige za 11 dana kod kuće protiv Hoffenheima, kluba Andreja Kramarića. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.