Liga prvaka

Kovač je dio priče kojom se ispisala povijest Lige prvaka

Foto: EPA

NIKO KOVAČ je dio povijesne priče u Ligi prvaka nakon što su plasman u polufinale ovog natjecanja izborili Lyon i Bayern koji se sastaju večeras od 21 sat. Naime, ovo polufinale bit će prvo u kojem se sastaju treneri koji nisu počeli sezonu na klupama svojih klubova.

Hans-Dieter Flick je na Bayernovoj klupi početkom studenog prošle godine zamijenio Niku Kovača, dok je Rudi Garcia na mjesto trenera Lyona stigao nakon što je Sylvinho početkom listopada prošle godine dobio otkaz.

Flick niže nevjerojatne rezultate, od veljače samo pobjeđuje

Kovaču je presudio težak poraz od Frankfurta (5:1) u 10. kolu Bundeslige. Bayern je tada zauzimao četvrto mjesto na tablici s četiri boda manje od prvoplasirane Borussije M'Gladbach.

Zamijenivši Kovača na mjestu trenera, Flick je odmah krenuo nizati sjajne rezultate. U 34 utakmice na klupi samo tri puta nije upisao pobjedu (jedan remi i dva poraza), a njegova momčad zabilježila je nevjerojatnu gol-razliku 112:26.

Ovi rezultati bili su i više nego dovoljni za osvajanje nove titule u Bundesligi te u njemačkom kupu. Također, sjajni rezultati doveli su Bayern na korak do finala Lige prvaka.

Posljednji put da Bayern nije slavio u nekom natjecanju od dolaska Flicka bio je 9. veljače kada je na domaćem terenu remizirao protiv RB Leipziga (0:0). Usput, to je bio jedini susret u kojem Flickova momčad nije postigla gol.

Posljednji poraz pod Flickom Bayern je zabilježio 7. prosinca prošle godine kada je u gostima izgubio od Borussije M'Gladbach (2:1).

Kada je riječ o Lyonu, Sylvinho je odlično otvorio sezonu. Savladao je Monaco s 3:0, a onda i Angers sa 6:0. Nakon toga, nanizao je seriju užasnih rezultata i dobio otkaz.

Garcia napravio čudo u Ligi prvaka

U 11 utakmica na klupi Lyona upisao je samo tri pobjede te četiri remija i četiri poraza, a sve uz gol-razliku 17:10.

Sylvinho je ostavio Lyon na 14. mjestu tablice s devet bodova nakon devet kola. Treće mjesto koje je vodilo u Ligu prvaka bilo je udaljeno sedam bodova, dok je šesto mjesto koje je vodilo u Europa ligu bilo udaljeno pet bodova.

Garcia je popravio situaciju, ali ni on nije briljirao. Lyon je stigao do sedmog mjesta nakon 28 odigranih kola kada je prvenstvo prekinuto zbog koronavirusa. Tako je ostao bez plasmana u Europu naredne sezone, a jedina mu je šansa da osvoji Ligu prvaka i tako izbori plasman u ovo natjecanje. Šesto mjesto bilo je udaljeno za jedan bod, dok je treće mjesto bilo udaljeno za deset bodova.

Ipak, Garcia je napravio ogroman pomak u Ligi prvaka gdje je kao totalni autsajder u osmini finala prvo izbacio Juventus, a onda u četvrtfinalu i Manchester City.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.