Kovač oduševljen Halilovićevim presretačem: Nisam vidio takvu igračinu, mali nije normalan!

Foto: Guliver Image/Getty Images

NIKO KOVAČ i njegov Eintracht u posljednjem kolu Bundeslige pobijedili su HSV 3:0, ali sve bi bilo drugačije da je u prvom poluvremenu Alen Halilović, koji je iznenađujuće zaigrao u prvoj momčadi HSV-a, iskoristio također neočekivanu priliku.

Krenuo je sam prema suparničkom golu i činilo se da će doći u situaciju jedan na jedan s domaćim vratarom, točnije odličnu priliku za postizanje gola, ali onda se ukazao Jesus Vallejo, mladi (19) stoper na posudbi iz Reala u Frankfurtu i u nevjerojatnom sprintu ulovio je Halilovića.

On je pod njegovim pritiskom izgubio loptu i okliznuo se, zbog čega je postao hit na internetu, naravno, ne u pozitivnom smislu, nego jer se po društvenim mrežama slavila brzina i vještina Eintrachtovog stopera te nespretnost Hrvatskog Messija iz HSV-a.
 
Hamburgovom treneru Markusu Gisdolu to se nije svidjelo, pa je već na poluvremenu Halilovića ostavio u svlačionici, a u sljedećoj utakmici nije bio niti na klupi.
 
S druge strane, Vallejov trener Niko Kovač oduševljen je španjolskim braničem koji čuva gol njegovog kluba: "Nikada nisam vidio takvog igrača, niti u nogometaškoj, niti u trenerskoj karijeri. Mali nije normalan!"

S obzirom da je Kovač kao igrač bio prekaljeni internacionalac, koji je od 90-ih do kraja prošlog desetljeća igrao s, između ostalih, Elberom, Schweinsteigerom, Ze Robertom, Schollom, Salihamidžićem, Sagnolom, Lizarazuom, Kirstenom, Modrićem, Srnom, Olićem, Rakitićem, Da Silvom, Mandžukićem... a posljednje od nabrojanih je i trenirao otkako je prije četiri godine postao samostalni trener, ovo njegovo veličanje tinejdžerskog braniča ima itekakvu težinu.
 
Kovač nije jedini koji je u Valleju vidio vanserijski potencijal, jer u ljeto prošle godine, za tada 18-godišnjaka, Real je njegovoj matičnoj Zaragozi platio čak 6 milijuna eura, nakon čega ga je tamo ostavio na posudbi, prije nego što ga je ove sezone poslao na kaljenje u Njemačku do proljeća 2017.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.