KOVAČ VIŠE NIJE TRENER BAYERNA

Kovač već ima nasljednika: Svjetski prvak vodi prvi trening Bayerna

Foto: Gulliver / Getty Images

HANS-DIETER FLICK (54) naslijedio je Niku Kovača i kao privremeni trener Bayerna vodi jutrošnji trening. Na njega je došao istim automobilom i na istu rampu u trening-kampu kao i Kovač samo 24 sata ranije.

Flick je od ljeta do sinoć bio Kovačev asistent, a sada ga je zamijenio na barem dvije utakmice ovog tjedna, protiv Olympiacosa u skupini Lige prvaka u srijedu i velikom derbiju Bundeslige s Borussijom Dortmund u subotu.

Kao i Kovač, Flick je trener Bayerna koji je bio i bivši igrač tog  kluba. Njih dvojica su među samo petoricom koji su uživali obje počasti. Ali Flick je stariji od Kovača, pa je kao također veznjak za najveći njemački klub igrao 1985-90 te osvojio četiri prvenstva i jedan kup. 

Kada je Kovač bio na vrhuncu igračke karijere, Flick se ozbiljno počeo baviti trenerskom vodeći tada trećeligaša Hoffenheim (2000-05), a vrhunac karijere na klupi doživio je kao pomoćnik njemačkog izbornika Joachima Loewa (2006-14) uz kojeg je osvojio svjetsku broncu 2010. i naslov prvaka svijeta četiri godine kasnije. 

Na jednu utakmicu uspio je izaći iz Jogijeve sjene; s obzirom na to da je izbornik bio isključen, samostalno je vodio Elf u četvrtfinalu Eura 2008. protiv Portugala i pobijedio 3:2.

Flicku, koji je karijeru dakle izgradio kao pomoćni trener, ovo će biti prvi put nakon 14 godina da samostalno vodi momčad. Tada je, podsjećamo, bio trener trećeligaša. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.