Kovačić napušta Chelsea. Romano otkrio novosti o transferu u Manchester City

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

MATEO KOVAČIĆ (29) i Manchester City gotovo su dogovorili osobne uvjete, tvrdi stručnjak za transfere Fabrizio Romano. Talijanski insajder napominje kako će Kovačić sigurno napustiti Chelsea te da u njegovom transferu slijedi dogovor klubova o odšteti. Kovačićev ugovor s londonskim klubom vrijedi do ljeta 2024. godine. Transfermarkt ga procjenjuje na 40 milijuna eura.

Chelsea je u razočaravajućoj sezoni, tijekom koje su na klupi bili Thomas Tuchel, Graham Potter i Frank Lampard, doveo brojne igrače, pa mora nekoga i prodati kako bi ispoštovao pravila financijskog fair-playa i smanjio golemi kadar. Momčad će uskoro preuzeti trener Mauricio Pochettino, koji, očito, neće imati Kovačića. Hrvatskog reprezentativca navodno su pratili i Bayern te Manchester United.

Kovačić u Chelseaju igra od 2018., kad je stigao na posudbu iz Real Madrida. Godinu kasnije potpisao je ugovor s londonskim klubom na pet godina, odnosno do kraja sljedeće sezone. Za Bluese je dosad odigrao 221 utakmicu, zabio šest i asistirao za 15 golova. U sezoni 2018./2019. bio je prvak Europa lige, a 2021. osvojio je Ligu prvaka, UEFA-in Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.