Kovačić se već priprema za odlazak iz Chelseaja, kaže engleski novinar

Foto: Profimedia

MATEO KOVAČIĆ vjerojatno provodi svoje posljednje mjesece u Chelseaju, u koji je stigao na ljeto 2019. iz Real Madrida za 45 milijuna eura. Londonski klub u siječanjskom prijelaznom roku potrošio je više od 300 milijuna eura na niz mladih igrača koje je ugovorima vezao do kraja desetljeća te na ljeto mora raščistiti svlačionicu i nadoknaditi dio novca izlaznim transferima.

Guardian je ovog tjedna objavio popis od šest igrača koje bi Chelsea želio prodati na ljeto, a na njemu je i hrvatski reprezentativac, uz Pierre-Emericka Aubameyanga, Christiana Pulisica, Calluma Hodson-Odoija, Kalidoua Koulibalyja i Conora Gallaghera. Kovačiću ugovor istječe na ljeto 2024., pa ako ga Chelsea ne proda na vrijeme, mogao bi ga izgubiti bez odštete, a to ne želi nakon što je ovoliko potrošio na prinove.

Kovačić već važe nove opcije?

Navodno ni sam Kovačić ne bi imao ništa protiv odlaska. Novinar, podcaster i navijač Chelseaja Simon Phillips u razgovoru za Give Me Sport natuknuo je da hrvatski veznjak razmišlja o promjeni sredine.

"Čuo sam da važe novi izazov i odlazak iz kluba. Ne znam hoće li se zbog Chelseajevog ambicioznog prijelaznog roka i klupskog projekta predomisliti, ali iz onog što čujem, Kovačić je definitivno jedan od onih koji bi mogli otići na ljeto. Chelsea ne želi da mu ugovor iscuri pa da ne dobije odštetu za njega", rekao je Phillips.

Chelsea je čak želio uključiti Kovačića u transfer Enza Fernandeza iz Benfice, što je pokazalo da je Hrvat postao potrošna roba, ali na kraju je ipak platio 121 milijun eura za Argentinca. Osim Fernandeza, konkurenciju u vezi pojačat će i 18-godišnji Brazilac Andrey Santos, a očekuje se da će N'Golo Kante naposljetku ipak produljiti ugovor koji istječe na kraju sezone.