Kovačić strijelac u novoj pobjedi Chelseaja, Spursi iskoristili kiks Liverpoola

Foto: Profimedia

CHELSEA je u 27. kolu Premier lige pobijedio Leicester u gostima 3:1 i tako došao do treće uzastopne pobjede u svim natjecanjima. Momčad Grahama Pottera povela je u 11. minuti golom Chilwella, ali je Patson Daka u 39. izjednačio na 1:1. Pet minuta ranije Joau Felixu poništen je gol, ali nije Kaiju Havertzu, koji je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela krasno prebacio golmana za 1:2.

U 75. minuti Chelseaju je poništen još jedan gol, nakon što je Mudrik zabio iz zaleđa, ali je pobjedu gostiju u 78. minuti potvrdio Mateo Kovačić. Njemu je Mudrik dodao glavom, a Kovačić je krasnim akrobatskim potezom zakucao loptu u gol za končanih 3:1. Leicester je susret završio s desetoricom nakon što je Faes u 87. minuti dobio drugi žuti karton.

Velike pobjede Tottenhama i Evertona

Tottenham je s 3:1 pobijedio Nottingham i tako pobjegao Liverpoolu na tri boda, nakon što je Kloppova momčad ranije danas izgubila 1:0 od Bournemoutha. Spursima je već u 4. minuti poništen gol Richarlisona, ali je Kane u 19. zabio za vodstvo, a u 35. je povećao prednost Tottenhama na 2:0. Za 3:0 zabio je Son u 62., Worrall je u 81. smanjio na 3:1, a Ayew je u 61. promašio penal za goste.

Leeds je osvojio vrijedan bod u borbi za ostanak iako je dvaput gubio kod kuće od Brightona. Gosti su poveli u 33. minuti golom Mac Allistera, ali samo sedam minuta kasnije izjednačio je Bamford. Harrison je autogolom vratio Brighton u vodstvo u 61. minuti, ali se 17 minuta kasnije iskupio i zabio za 2:2 i bod Leedsa.

Everton je pobjegao iz zone ispadanja prvom pobjedom nakon tri kola. Momčad Seana Dychea do pobjede protiv Brentforda došla je krasnim golom McNeila nakon samo 35 sekundi igre. Domaćinima je u 43. minuti poništen drugi gol, nakon što je Gray igrao rukom, ali su uspjeli sačuvati prednost.