Kovaču prijeti otkaz? Kicker: Ima još jednu priliku

Foto: EPA

WOLFSBURG i Köln odigrali su 1:1 u subotnjem susretu 19. kola Bundeslige. Momčad hrvatskog trenera Nike Kovača primila je pogodak u 38. minuti, kada je zabio Faride Alidou. Svega dvije minute kasnije poravnao je Kevin Paredes i tako se Kovačev niz bez pobjede produljio na četiri susreta.

Wolfsburg je posljednju pobjedu u Bundesligi ostvario 16. prosinca, kada je slavio protiv Darmstadta (1:0), i sada se nalazi na 11. mjestu s 22 boda. Potom je izgubio od Bayerna (0:1) te triput odigrao identičnih 1:1 s Mainzom, Heidenheimom i sada Kölnom.

Kicker piše da je Kovačeva situacija sve teža te ističe da će "imati barem još jednu priliku" protiv Hoffenheima u nedjelju 4. veljače u 20. kolu njemačkog prvenstva.

Sportski direktor Wolfsburga Sebastian Schindzielorz poručio je kako mini-krizu Wolfsburga želi riješiti u suradnji s Kovačem. Kicker piše kako su sumnje u Kovačev rad porasle posljednjih mjeseci, ali vodstvo Wolfsburga i dalje vjeruje da može okrenuti situaciju.

Kovač je 2022. preuzeo Wolfsburg

Podsjetimo, Kovač je u ljeto 2022. preuzeo Wolfsburg. Prema podacima Transfermarkta, dosad ga je vodio u 59 utakmica i prosječno osvojio 1.41 bod po susretu. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2025. godine. Ranije u trenerskoj karijeri vodio je mladu i seniorsku reprezentaciju Hrvatske, Eintracht Frankfurt, Bayern i Monaco.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.