Kralj čipsa stvorio je najjaču rukometnu ekipu u Europi

Screenshot: YouTube

NORVEŠKI poduzetnik Terje Markussen čovjek je koji stoji iza rukometne ekipe koja već tri godine dominira europskim rukometom. Njegov ženski klub Vipers tri je godine zaredom osvojio naslov prvaka i ne misli se na tome zaustaviti. Zanimljiva je priča o uspjehu norveškog poduzetnika.

Milijunaš je postao ulaganjem u tvrtku Sorlandchips, a novac onda odlučio uložiti u ženski rukomet. Kad je preuzeo današnji klub u kojem igraju prvakinje Europe, on je bio u lošem stanju te je trebalo neko vrijeme i dosta ulaganja da se stabilizira financijski. Pogodio je izborom trenera.

Novi trener - ista pravila

U to vrijeme stigao je Gunnar Pettersen, što je vlasnik Markussen ocijenio kao prekretnicu u povijesti kluba. Uskoro je privukao i sponzore, rastao je proračun, a s njime se ojačao igrački kadar te su se maksimalno povisile ambicije. 

U posljednjih par godina u klubu su igrale neke od najboljih rukometašica na svijetu - Nora Mork, Isabelle Gullden, Zsusane Tomori, Marta Tomac, Heidi Loke, Henny Reistad, Ana Debelić, Katarina Ježić...

Potencijalno je loša vijest što ekipa ostaje bez slavnog trenera Olea Gustava Gjekstada, koji je momčad posložio, a naslijedit će ga Tomaš Hlavaty. No ovaj klub pokazao je s godinama da zna kupiti igračicu i dovesti dobrog trenera te ga uklopiti u filozofiju po kojoj igra i pobjeđuje ekipa, a ne zvijezde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.