KRENITE S PRIPREMAMA Od kauča do najvećeg turnira u FIFA-i na svijetu

FOTO: FIFA (FIWC14)

FIFA eWorld Cup najveće je natjecanje u FIFA esportu, a put do završnog turnira u kolovozu iduće godine upravo je postao nešto jednostavniji. Gfinity Elite Series će se iduće sezone proširiti na FIFA-u, a pobjednik natjecanja osigurat će si mjesto na FIFA eWorld Cupu. Međutim, kako biste ušli u ovo natjecanje ne trebate biti dio nekog kluba ili esport organizacije, već samo jako dobri u igri, ali stvarno dobri.

Gfinity Elite Series će u trećoj sezoni natjecanja uključiti i FIFA-u 18 kao jedan od naslova uz CS:GO, Rocket League i Street Fighter V. Natjecanje je i prvo koje je dobilo službenu licencu od EA Sportsa te će tako pobjednik natjecanja osigurati mjesto na FIFA eWorld Cupu. 
 
Taj sretnik možete biti baš vi. Prije početka natjecanja bit će održan Gfinity Challenger Series na kojem mogu nastupati baš svi igrači, neovisno o tome koliko ste dobri. Nakon šest tjedana natjecanja najboljih 40 dobit će priliku da ih izaberu profesionalni klubovi ili esport organizacije. Svaki tim će se sastojati od četvorice igrača, po dva na PS4 i dva na Xbox Oneu koji će se natjecati u Ultimate Teamu. Naravno, timovi će uz draft također moći potpisati i profesionalne igrače. Challenger Series počinje 8. siječnja, a timovi će igrače birati 23. veljače.
 
Sjajna je to prilika  za sve igrače koji se žele ozbiljnije natjecati, odnosno probiti se na profesionalnu razinu. Iako se čini kao dalek put, jako dobro opisuje koncept koji je temelj čitavom esportu - from zero to hero. 
 
Evo kako još možete doći do FIFA eWorld Cupa. 
 
Screenshot: Twitter
 
Moguće je kako će u narednom periodu EA Sports podijeliti još nekoliko licenci drugim organizatorima natjecanja, a ne bi bilo iznenađenje ni da one pripadnu nekima od nogometnih klubova koji već imaju svoje timove za FIFA-u i željeli bi organizirati turnire. EA Sports tako polako gradi čitavi ekosustav oko svog najpopularnijeg naslova, ali trebat će proći još vremena kako bi bio na razini najboljih u industriji. U svakom slučaju, ovo su koraci u pravom smjeru.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz esport, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: FIFA 18
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.