Kriechmayr slavio u jednoj od najtežih skijaških utrka

Foto: Profimedia

AKTUALNI svjetski prvak u spustu, 31-godišnji Austrijanac Vincent Kriechmayr, pobjednik je spusta za Svjetski kup u talijanskom Bormiju. Kriechmayr se najbolje snašao na tvrdoj i na dijelovima zaleđenoj podlozi na stazi Stelvio, jednoj od najtežih u utrkama Svjetskog kupa, te je 3442 metra svladao za jednu minutu i 54.68 sekundi.

Time je za 40 stotinki nadmašio 25-godišnjeg Kanađanina Jamesa Crawforda, koji se stazom spustio neposredno prije njega i nakratko bio u vodstvu. No, Kriechmayr je treći put u karijeri došao na pobjedničko postolje u utrkama Svjetskog kupa, a drugi put u spustu, nakon što je početkom prosinca u Beaver Creeku bio treći. Treće mjesto je osvojio vodeći u redoslijedu spustaša, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, koji je za pobjednikom zaostao za 68 stotinki.

Već četvrtoplasirani Švicarac Marco Odermatt, vodeći u redoslijedu za Veliki kristalni globus, došao je do cilja sa zaostatkom većim od jedne sekunde (+1.46) za Austrijancem.

Odermatt ima 261 bod prednosti na vrhu

Kriechmayr je prvi put slavio u Bormiju, gdje je ostvario svoju sedmu spustašku pobjedu te ukupno 14. u utrkama za Svjetski kup. Nakon pet od 12 predviđenih spustaških natjecanja vodeći je u redoslijedu za Mali kristalni globus Kilde s 405 bodova, ispred Odermatta s 306 i Kriechmayra s 269.

Odermatt je u ukupnom redoslijedu došao do 846 bodova nakon 13 natjecanja, a drugoplasirani Kilde zaostaje već za 261 bod. U četvrtak (11:30) je u Bormiju na rasporedu superveleslalom, posljednja utrka skijaša za Svjetski kup u ovoj kalendarskoj godini.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.