Europske lige

Kristijan Bistrović napustio CSKA i preselio u ligu Petice

Foto: Profimedia

KRISTIJAN BISTROVIĆ novi je igrač novopečenog talijanskog prvoligaša Leccea, kluba koji je prošle sezone osvojio Serie B i tako izborio direktan plasman u elitni rang. Radi se o posudbi s pravom otkupa, pa je tako moguće da je 24-godišnjak već odigrao svoju posljednju utakmicu za moskovski CSKA.

Bio je dugogodišnji veznjak ruskog kluba, nekadašnjeg osvajača Kupa UEFA-e. Bistrović je u karijeri ostvario nešto čime se može pohvaliti mali broj hrvatskih nogometaša kada je 2018. iz malog HNL kluba poput Slaven Belupa otišao direktno u ozbiljan europski klub.

Otkad je kao tinejdžer završio u ruskoj metropoli, tijekom pet sezona upisao je 96 nastupa za CSKA. Dugo je bio standardan i s Nikolom Vlašićem činio je mladu jezgru moskovske momčadi. Iako je uglavnom obnašao ulogu radilice na poziciji zadnjeg veznog, istaknuo se i s nekoliko dalekometnih pogodaka. 

U protekle dvije sezone, koje su u CSKA-u obilježili promjene trenera i rezultatski posrtaj, teže je dolazio do minuta, pa je odradio dvije polugodišnje posudbe u turskim klubovima Kasimpasi i Karagumruku.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.