Kroos ide u mirovinu za četiri mjeseca? Ancelotti: Ako to napravi, pokazat će muda

Foto: EPA

TRENER Reala Carlo Ancelotti govorio je o svojem veznjaku Toniju Kroosu (34) na konferenciji za medije uoči subotnje utakmice s Gironom u 24. kolu La Lige. Kroosu na kraju sezone istječe jednogodišnji ugovor s madridskim klubom i nagađa se kako bi mogao završiti karijeru jer je ranije govorio da želi prestati dok je na vrhuncu.

Kroosova majka Birgit Kämmer izjavila je kako bi Toni potpisivanjem novog ugovora "razveselio trenera, suigrače, sina Leona i mnoge druge". No, istaknula je kako joj je isključivo bitno da njezin sin bude sretan. "Prihvatit ćemo njegovu odluku. Neka odluči onako kako osjeća u dubini srca", rekla je Kämmer.

Ancelotti: Ako se Kroos umirovi, pokazat će da ima muda

Španjolski novinari pitali su Ancelottija što misli o izjavi Kroosove majke. "Moraš poštovani roditelje, toga nedostaje u posljednje vrijeme. Međutim, on će sam donijeti odluku", izjavio je talijanski stručnjak, čiji sastav očekuje derbi s drugoplasiranim klubom španjolskog prvenstva.

Na dodatan upit kako se osjeća kada čuje da bi se Kroos mogao umiroviti za četiri mjeseca, Ancelotti je odgovorio: "Ako to napraviti, pokazat će karakter i da ima muda."

Kroos je jedan od najboljih veznih igrača u povijesti nogometa

Kroos je jedan od najboljih veznih igrača u povijesti nogometa. Nastupao je za Bayer Leverkusen, Bayern i Real, u kojem je već deset godina. Osvojio je 31 klupskih trofej, od kojih je pet Liga prvaka, te 2014. bio svjetski prvak s Njemačkom.

Reprezentaciju je napustio nakon Europskog prvenstva 2021. godine, ali se posljednjih mjeseci spominje da bi se mogao vratiti u njemački dres uoči Eura u toj zemlji.