Kroos se vraća u reprezentaciju uoči Eura?

Foto: EPA

TONI KROOS (34) razmišlja o povratku u njemačku reprezentaciju, objavio je cijenjeni sportski medij The Athletic. Dugogodišnji član Real Madrid napustio je reprezentaciju nakon Europskog prvenstva 2021. godine. Njemačka je tada u osmini finala izgubila od Engleske (0:2) te ispala s turnira.

Kroos je dotad upisao 106 nastupa i 17 pogodaka za Njemačku i s njom 2014. godine osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu, gdje su u finalu nakon produžetaka pobijedili Argentinu (1:0) pogotkom Marija Götzea. Tri godine kasnije jedan od najboljih veznjaka u povijesti mogao bi se vratiti u reprezentaciju i zaigrati na Euru, kojem je Njemačka domaćin te se nalazi u skupini A sa Škotskom, Mađarskom i Švicarskom.

Kriza njemačke reprezentacije

Kroos je tijekom fantastične karijere osvojio 20 trofeja s Realom i deset s Bayernom, što znači da mu od najvećih ostvarenja nedostaje samo Europsko prvenstvo. Njemačka reprezentacija je, pak, u teškoj situaciji. Nakon što su na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. ispali u skupini s Japanom, Španjolskom i Kostarikom, Nijemci su nastavili sa slabim rezultatima.

Tijekom cijele 2023. godine pobijedili su samo Peru, Francusku i Sjedinjene Američke Države. Izbornik Hansi Flick dobio je otkaz u rujnu, Rudi Völler vodio je reprezentaciju u jednom susretu, a zatim ju je preuzeo Julian Nagelsmann, koji bi je trebao voditi i na Euru.

Rezultati njemačke reprezentacije u 2023. godini:

Njemačka - Peru 2:0
Njemačka - Belgija 2:3

Njemačka - Ukrajina 3:3
Poljska - Njemačka 1:0
Njemačka - Kolumbija 0:2
Njemačka - Japan 1:4
Njemačka - Francuska 2:1
SAD - Njemačka 1:3
Meksiko - Njemačka 2:2
Njemačka - Turska 2:3
Austrija - Njemačka 2:0