Krunoslav Rendulić više nije trener Zrinjskog

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

NAGAĐANJA medija iz BiH pokazala su se točnima. Hrvatski trener Krunoslav Rendulić više nije na klupi Zrinjskog, potvrđeno je iz mostarskog kluba, aktualnog prvaka susjedne države. Prema glasinama, naslijediti bi ga trebao Stjepan Tomas, donedavni trener Osijeka.

Renduliću je presudio poraz od Veleža u mostarskom derbiju. Zrinjski je s visokih 3:0 potopila ekipa koju također vodi Hrvat, Dean Klafurić. Nakon derbija Renduliću je upućeno pitanje očekuje li uskoro sastanak s članovima Upravnog odbora kako bi se razgovaralo o njegovom statusu. "To nije pitanje za mene. Vi mene provocirate", rekao je Rendulić.

Zrinjski treći na tablici

Tomas je početkom listopada, nakon niza od pet utakmica bez pobjede, morao napustiti klupu Osijeka. Slavonskog prvoligaša je preuzeo u travnju ove godine kada je zamijenio Borimira Perkovića. U trenerskoj karijeri samostalno je vodio turske klubove Antalyaspor, Caykur Rizespor i Göztepe, a prošle je godine trenirao moldavski Sheriff iz Tiraspola.

Zrinjski se natječe u Konferencijskoj ligi, na čijem je startu senzacionalno svladao AZ Alkmaar preokrenuvši 0:3 u 4:3. Nakon tog slavlja povezao je tri poraza, a u nacionalnom prvenstvu trenutačno zauzima treće mjesto ljestvice.