Kruži priča da Hajduk vraća bivšeg igrača. Doznajemo što je istina

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

PROTEKLIH dana sve se više spominje mogući povratak Davida Čoline u Hajduk. Bivši igrač Bijelih i mladi reprezentativac Hrvatske napustio je Hajduk prije godinu dana u transferu vrijednom 650.000 eura, priključivši se njemačkom Augsburgu.

U svom novom klubu nije se previše naigrao. Za Augsburg je u protekloj godini nastupio samo osam puta, a ove sezone nema nijedan nastup u Bundesligi. Jedini ovosezonski nastup za klub bio mu je u kupu Njemačke protiv trećeligaša Unterhachinga, kada je njegova momčad šokantno ispala, a on je zamijenjen na poluvremenu. Nakon sjajnog starta u Njemačkoj i pogotka protiv Borussije Dortmund u svom debitantskom nastupu za Augsburg, ništa se nije odvijalo prema očekivanjima za Čolinu.

Čini se logičnim da Hajduk pokuša s njim zakrpati poziciju lijevog beka, jer bi ga Augsburg rado pustio da ode. Podsjetimo, Bijeli su do kraja sezone bez Darija Melnjaka, a sada je poziv za nastup svoje reprezentacije na Afričkom kupu nacija dobio Ismael Diallo koji ga je odlično zamijenio nakon ozljede.

Trenutno je jedini igrač u kadru Hajduka koji nominalno igra na poziciji lijevog beka mladi Šimun Hrgović (19), koji je za Bijele do sada upisao samo 14 minuta na terenu u pobjedi protiv Varaždina na Poljudu početkom prosinca. Provjerili smo što se točno događa s povratkom Davida Čoline u Hajduk.

Čolina nije ispunio očekivanja u Hajduku, ali je ostavio trag

Čolina nije ispunio sva očekivanja koja su od njega imali navijači kada se pridružio Hajduku, koji ga je u ljeto 2019. godine kupio od Monaca za 700.000 eura. Vjerovalo se da je on rješenje za tada kritičnu poziciju lijevog beka te da će se klubu njegov transfer u budućnosti višestruko isplatiti, ali to se na kraju nije dogodilo.

Ipak, bilo bi nepošteno reći da Čolina u Hajduku nije ostavio nikakav trag. Za Bijele je upisao 109 nastupa, ali s vremenom je od igrača koji je trebao biti prva opcija na poziciji lijevog beka postao igrač koji krpa gotovo sve pozicije u momčadi, pa je tako često igrao i u veznom redu.

Upravo u toj ulozi "katice za sve" pokazao se najkorisnijim za Hajduk i u 2022. godini pružio je svoje najbolje partije za klub. Posebno je ostala upamćena utakmica na Rujevici protiv Rijeke (0:3) kada je Čolina odigrao možda i svoju najbolju utakmicu za Bijele. Baš zato su navijači Hajduka bili pomalo razočarani kada mu klub nije produžio ugovor, već ga je šest mjeseci prije isteka tada važećeg ugovora prodao u Njemačku.

Hajduk nema namjeru vraćati svoje bivše igrače u ovom prijelaznom roku

Slijedom svega navedenoga, čini se logičnim da su priče o povratku Čoline u bijeli dres istinite. Hajduku treba igrač koji može biti konkurencija Diallu na mjestu lijevog beka. Čolina ne igra u Njemačkoj, a poznato je da Bijeli u ovom roku prvenstveno traže igrače kojima ne treba proces duge adaptacije, budući da je borba za titulu itekako živa.

Ipak, doznajemo kako od povratka Čoline na Poljud vrlo vjerojatno neće biti ništa. Nogomet je vrlo fluidan posao u kojem se stvari mijenjaju jako brzo, ali u ovom trenutku Bijeli nisu ni u kakvom kontaktu s Augsburgom. Jednostavno rečeno, Čolina za Hajduk nije prva opcija za lijevog beka i može to postati samo ako sve drugo što pokušavaju propadne.

Promatrajući dosadašnji dio prijelaznog roka, a i oni prošli, povratci bivših igrača, osim eventualnih kapitalaca poput Ivana Perišića, ne mogu Bijelima u ovom trenutku donijeti ništa, tj. u njima ne vide kvalitetu koja im može pomoći u borbi za naslov prvaka. Hajduk je u ovom prijelaznom roku već doveo Laszla Kleinheislera, te na Poljudu prvenstveno rade na dovođenju još jednog krilnog igrača i lijevog beka, ali Čolina nije igrač koji će momčadi dati dodatnu dimenziju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.