Kulešević: Uz tretman koji imamo kod sudaca, nema smisla govoriti o trofejima

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

SPORTSKI direktor Osijeka Ivica Kulešević prokomentirao je prijelazni rok, objasnio zašto je klub u njemu bio prilično oprezan i osvrnuo se na ambicije u ovoj sezoni. Govoreći o mogućim trofejima, spomenuo je i suce. Kulešević se bio dotaknuo sudaca i nakon derbija 7. kola SuperSport HNL-a, u kojem je Dinamo na krcatoj Opus Areni preokretom i penalima koje je Bruno Petković realizirao u 87. i 99. minuti pobijedio Osijek 3:2.

"Ne tako davno sam prozvao imenom i prezimenom Pajača da nas je pokrao u Rijeci, sram ga može biti. On je dobio šest mjeseci kazne, a Osijek od toga nije imao ništa. Ponovno prozivam imenom i prezimenom Bebeka i Zebeca, to je ubitačna kombinacija za hrvatski nogomet. Sram ih može biti. Ljudi su došli odraditi posao i odradili su", rekao je tada.

Kulešević: Nećemo se predati

U razgovoru za Glas Slavonije sad je istaknuo:

"Cilj nam je biti pri vrhu HNL-a te što dalje doći u Kupu. Trofeji? Pa tko ih od nas ne bi želio osvajati!? No uz neravnopravnost koju imamo u tretmanu kod sudaca nema smisla govoriti o trofejima. Nećemo se predati. Borit ćemo se i dalje, želimo biti konkurentni, a mislim kako to i možemo, a vjerujem da će se popraviti i naš status kod sudaca."

Govoreći o prijelaznom roku, podsjetio je da je klub napravio zaokret u razmišljanjima i odlučio se "krenuti u racionalizaciju jer je tadašnje stanje jednostavno bilo neodrživo na duže razdoblje". "U tri prethodne godine puno smo ulagali u struku i igrače, ali to nam nije donijelo očekivane rezultatske iskorake", dodao je.

Bile su tri ponude za Miereza

"Normalno je što smo se ponašali oprezno, jer visoki iznosi koje smo plaćali za odštete nekih igrača nisu nam donijeli nikakav napredak, a loša su nam iskustva i s dugoročnim ugovorima", rekao je i dodao da je ostanak Ramona Miereza za njega najveća pobjeda u prijelaznom roku.

"Za mene je ostanak Ramona Miereza najveća pobjeda u ovom prijelaznom roku. Ogroman je bio pritisak na nas i na njega samog, što svi znaju. Imali smo tri ponude. Rusija je otpala jer Ramon nije htio ići tamo, s Dinamom znate što se događalo, a postojala je i ponuda iz Saudijske Arabije, koja je financijski bila u gabaritima koje želimo. Odbili smo je jer ne bismo stigli više reagirati na tržištu zato što je prijelazni rok završio", objasnio je.

Pročitajte više