Kustić nakon Albanije pohvalio dva hrvatska reprezentativca

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija odigrala je 2:2 s Albanijom u Hamburgu u svojoj drugoj utakmici na Europskom prvenstvu. Momčad izbornika Zlatka Dalića u prvom kolu doživjela je poraz od Španjolske (3:0), a sad je kiksala protiv autsajdera skupine B.

Hrvatska je odigrala katastrofalno prvo poluvrijeme protiv Albanije, koja je povela u 11. minuti golom Qazima Lacija. Dalićevi izabranici okrenuli su u drugom poluvremenu. Andrej Kramarić izjednačio je u 74. minuti, a Klaus Gjasula dvije minute kasnije postigao autogol. Hrvatska je bila blizu pobjede, međutim Albanci su došli do boda pogotkom Gjasule u 95. minuti.

Hrvatskoj u ponedjeljak, 24. lipnja u 21 sat slijedi posljednji susret grupne faze s braniteljem europskog naslova Italijom. U osminu finala proći će po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, kao i četiri od šest najboljih trećeplasiranih. Hrvatska sada ima jedan bod.

Kustić izdvojio Baturinu i Sučića

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić dao je izjavu za HRT nakon utakmice. "Hvala navijačima. Opet je sve na nama u zadnjoj utakmici s Italijom. Teško je primiti gol u zadnjoj minuti. Optimizma još ima, naravno. U drugom poluvremenu smo pokazali želju i htijenje, pogotovo s mladim igračima, Baturinom i Sučićem. Protiv Italije idemo na pobjedu.

U svakoj utakmici želimo pobijediti. U drugom poluvremenu smo mogli dobiti i s više razlike, no vjerujem u naše dečke i pozitivan rezultat. Vjerujem u igrače, izbornika i stožer. Mogu napraviti pozitivan rezultat", rekao je Marijan Kustić.

Luka Sučić / Foto: EPA

Sučić ušao na poluvremenu, a Baturina u 84. minuti

Dalićeva početna postava za susret s Albanijom bila je: Dominik Livaković - Josip Juranović, Josip Šutalo, Joško Gvardiol, Ivan Perišić - Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić - Lovro Majer, Bruno Petković, Andrej Kramarić. 

U drugom poluvremenu izašli su Brozović, Majer, Petković, Perišić i Kramarić, a ušli su Mario Pašalić, Luka Sučić, Ante Budimir, Borna Sosa i Martin Baturina.

Kustić je pohvalio Sučića i Baturinu, dvojicu ofenzivnih veznjaka. Sučić je ušao odmah na početku drugog poluvremena, dok je Baturina dobio priliku od 84. minute. Podsjetimo, Sučić je 21-godišnji član RB Salzburga i jedan od njegovih najboljih igrača, dok je njegov vršnjak Baturina jedan od najvećih talenata zagrebačkog Dinama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.