Kustić o slučaju Livaja: Neke igrice očito postoje

Foto: Goran Stanzl, Igor Kralj/PIXSELL

MARKO LIVAJA napustio je pripreme reprezentacije nakon incidenta na otvorenom treningu na Rujevici gdje ga je dio publike vrijeđao. Hrvatsku očekuju završnica Lige nacija i lov na trofej koji nikad nije osvojila, a to će pokušati napraviti bez pomoći Hajdukovog napadača. Situaciju je prokomentirao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Podsjetimo, Livaja je u jednom trenutku tijekom prvog treninga reprezentacije izgubio smirenost i krenuo u verbalni obračun s dijelom publike koji ga je vrijeđao i psovao. Situaciju su smirili igrači i pomoćni trener Vedran Ćorluka, a Livaja je potom odlučio napustiti pripreme.

Livaja: Bio bih smetnja

Poručio je da bi ostankom samo bio smetnja ekipi koja zaslužuje imati mir tijekom priprema za ovo važno natjecanje, da mu reprezentacija uistinu puno znači i da se nada da će u budućnosti i dalje biti njen član.

Kustić je upitan je li Savez zakasnio s podrškom Livaji.

"Naravno da sam dobio informaciju, imao sam operativni zahvat u Zagrebu pa nisam bio u Rijeci. Kad je donio odluku, čuo sam se s njim, dao sam mu podršku, on je zahvalio, naravno, poštujem njegovu odluku. Mislim da ste i vi sami vidjeli da smo u Savezu napravili sve. U Savezu postoji glasnogovornik koji to komunicira, on je upravo vama dao izjavu i osudio napad. Nije bilo kasno ako je glasnogovornik bio na raspolaganju i to iskomunicirao", rekao je Kustić za Dnevnik Nove TV.

Kustić: Dali smo podršku

"Moram naglasiti jednu stvar, svlačionica, igrači i trener, glavni je Zlatko Dalić, oni su meni dali tu informaciju. Mi smo reagirali na vrijeme", dodao je i nastavio komentarom na Dalićevu izjavu da je sve što se događa nakon toga jedna velika igra.

"Dali smo podršku i stojimo uz to, konkretno je mislio o nekim stvarima, da je nešto bilo kako je bilo... Osuđujemo prozivke hrvatskih reprezentativaca, Hrvatska je iznad svega. Igrice očito postoje nekima kojima ne odgovara što mi radimo zadnjih godina. Hrvatska je iznad svega, iako poštujemo i Livajinu odluku. A igrice? Očito postoje neki kojima ne odgovara sve ono što mi radimo ovih godina i što ulažemo, kad je u pitanju i nogometna reprezentacija i općenito, hrvatski nogomet", poručio je Kustić.