Kvitova lako do polufinala: O njenoj milosti ovisi plasman Radwanske, Zvonarjeve i Wozniacki

NAKON Viktorije Azarenke u polufinale WTA Championshipsa, turnira osam najboljih tenisačica koji se održava u Istanbulu, se plasirala i češka tenisačica Petra Kvitova.

Dok Azarenka dominira bijelom skupinom, Kvitova je došla do druge pobjede u crvenoj skupini. Prvo je pobijedila Vjeru Zvonarjevu u dva seta, a sve je ponovila protiv najbolje svjetske tenisačice Caroline Wozniacki. Od Dankinje je bila bolja sa 6:4, 6:2.

Time je Kvitova došla do zavidne statistike ove godine u dvorani. Igrala je šesnaest puta i šesnaest puta je pobijedila.

U današnjem meču Wozniacki nije imala niti jednu break-priliku, dok joj je Čehinja tri puta oduzimala servis. Inače, Wozniacki je početkom drugog seta tražila pomoć liječnika zbog nemoći i vrtoglavice. 

Radwanska preokrenula protiv Zvonarjeve

Agnieszka Radwanska savladala je Vjeru Zvonarjevu sa 1:6, 6:2, 7:5 u susretu u kojem je spasila tri meč-lopte, te je tako zakomplicirala situaciju u Crvenoj skupini.

Naime, da je pobijedila Zvonarjeva, ona bi izborila plasman u polufinale uz Čehinju Petru Kvitovu, a ovako će meč između Radwanske i Kvitove odrediti drugu putnicu među četiri najbolje.

Radwanska je u svom prvom meču izgubila od Caroline Wozniacki 2-1 u setovima, a sada u posljednjem meču za plasman dalje od Kvitove ne smije izgubiti bez osvojenog seta. Prolazu dalje nadaju se i Zvonarjeva i Wozniacki, makar one više ne ovise same o sebi i moraju navijati za Kvitovu.

Inače, bio je ovo šesti međusobni ogled Radwanske i Zvonarjeve i četvrta, ujedno i uzastopna pobjeda 22-godišnje Poljakinje.

 

WTA Championships:

Crvena skupina:

Kvitova - Wozniacki 6:4, 6:2

A. Radwanska - Zvonarjeva 1:6, 6:2, 7:5

Redoslijed: 1. Kvitova 2-0 (4-0), 2. Radwanska 1-1 (3-3), 3. Zvonarjeva 1-2 (3-5),  4. Wozniacki 1-2 (3-5).

 

Bijela skupina:

Azarenka - Li 6:2, 6:2

Redoslijed: 1. Azarenka 2-0 (4-0), 2. Li 1-1 (2-2), 3. Stosur 1-1 (2-2), 4. Šarapova 0-2 (0-4).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.