30 GODINA HNL-A

KVIZ Provjerite koliko znate o HNL-u i njegovih prvih 30 godina

Foto: Vjeran Zganec Rogulja,Miranda CikoticPIXSELL, Shutterstock

PRIJE 30 godina, 28. veljače 1992., službeno je započelo natjecanje u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Tim povodom na Indexu u prigodnom serijalu 30 godina HNL-a u 30 dana možete čitati 30 priča o ključnim događajima te intervjue s najvažnijim i najzanimljivijim akterima tri desetljeća duge povijesti samostalne hrvatske lige.

Nedjeljom vam donosimo interaktivne sadržaje, a za ovu smo vam nedjelju pripremili test znanja - 30 pitanja o događajima iz prvih 30 godina HNL-a. Provjerite koliko poznajete povijest najjače hrvatske nogometne lige.

POVIJEST HNL-a traje "tek" 30 godina, ali smo u tom periodu gledali neke nezaboravne utakmice, doživjeli nevjerojatne ljudske i sportske priče te vidjeli neka od najvećih imena u povijesti hrvatskog nogometa, ali i ona koja su ostavila trag u povijesti europskog i svjetskog nogometa.

Postoji još barem stotinu sjajnih priča, igrača, utakmica i situacija o kojima se mogu ispisati deseci kartica teksta. Neke od njih odlučili smo predstaviti kvizom. Zaigrajte kviz o povijesti HNL-a i doznajte jeste li pravi fanatik, dobar poznavatelj, ležerni pratitelj zbivanja na domaćim livadama ili netko tko u društvu nikad ne bi trebao pričati o hrvatskom nogometu.

Pažljivo čitajte pitanja

Od prvog Hajdukovog ratnog HNL-a, preko Croatijine dominacije do kraja desetljeća, ranih nultih koje su protekle u previranjima i borbi za prevlast pa sve do modernog HNL-a u kojem se ove sezone čak četiri kluba drže u utrci za naslov.

Odmah vas upozoravamo da pozorno čitate pitanja jer se u nekima kriju zamke, dok se u drugima nalaze pokazatelji točnih rješenja. Neka će se činiti teška ili apstraktna, ali onima koji su bili pažljivi ni takva pitanja neće biti nerješiva.

Najbolji strijelci, slavni rekordi, bizarne utakmice, golovi koji su odlučili povijest domaćeg nogometa i još puno toga očekuje vas u dosad najvećem Indexovom kvizu o HNL-u. Da ne duljimo, zaigrajte, uživajte i podijelite svoj rezultat u komentarima.